Suomalaiset villinnyt tanssikampanja jatkuu Virossa vuonna 2018

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.12.2017

Tanssin tiedotuskeskuksen Koko Suomi tanssii -kampanja sai suomalaiset innostumaan tanssista ennennäkemättömällä tavalla. Kampanja tavoitti yli 2,3 miljoonaa ihmistä vuoden 2017 aikana. Viimeisimpänä tanssihaasteen vastaanotti Viro, joka jatkaa nyt kampanjaa uusin tanssein Viron 100 -vuotisjuhlavuoden osana.


Lue lisää

Eesti Tantsib (sivut avautuvat 31.12.)

Koko Suomi tanssii

Seuraa

#eestitantsib

#suomitanssii


Viro tanssii eli Eesti Tantsib polkaistaan käyntiin uudenvuoden aattona. Silloin paljastetaan, millaisia tansseja Viron kampanja kutsuu tanssimaan. Viron televisio ETV on vahvasti mukana ja näyttää kampanjaan liittyvää ohjelmaa pitkin päivää.

Tallinnan Vapauden aukion perinteisillä uudenvuoden juhlilla 31.12. nähdään Eesti Tantsib-numero, jossa tanssii sata lasta. Uudenvuoden vastaanotto aloittaa Viron 100-vuotisjuhlavuoden ja se televisioidaan suorana lähetyksenä.

Koko Suomi tanssii -kampanjan Viroon siirtymisen myötä pala Suomi 100 -vuoden ohjelmaa jää elämään vielä juhlavuoden päätyttyä.

Eesti Tantsib kutsuu suomalaiset osallistumaan Viron juhlavuoteen tanssien

Idea kampanjan siirtämisestä Viroon syntyi Tanssin tiedotuskeskuksen ja Eesti Tantsuagentuurin välillä. Eesti Tantsuagentuurin johtaja Raido Bergstein on vaikuttunut kampanjan Suomessa saamasta suosiosta ja uskoo sen herättävän laajaa kiinnostusta myös Virossa.

”Suomesta heitetty tanssihaaste oli helppo ottaa vastaan! Tanssi on vahva osa virolaista kulttuuri-identiteettiä. Ihmiset ovat olleet ideasta innoissaan, ja meidän oli helppo toimia suunnitelmien kanssa varsin nopealla aikataululla”, Raido Bergstein sanoo.

”Toivomme, että Eesti Tantsib -kampanja innostaa myös suomalaisia jatkamaan tanssimista uusin tanssein.”

Viron juhlavuoden teema on ”Lahja Virolle”. Vastaamalla Viron tanssihaasteeseen suomalaiset voivat antaa tanssivan lahjan itsenäiselle Virolle.

Suomen ja Viron yhteinen tanssihaastevideo päättää Koko Suomi tanssii -kampanjan

Tanssin tiedotuskeskus ja Eesti Tantsuagentuuri haastavat yhdessä Suomen Viron-instituutin, Suomen suurlähetystön ja Viru-hotellin kanssa kaikki virolaiset tanssimaan Tallinnassa kuvatulla videolla, jonka myötä suomalainen kampanja siirtyy lahden toiselle puolelle. Tämä kampanjan viimeinen video julkaistaan 29.12. ja esitetään myöhemmin myös Viron televisiossa.

Eesti Tantsib -kampanjan tanssihaasteet ja tanssien opetusvideot julkaistaan uudenvuoden aattona 31.12. avautuvilla nettisivuilla, jossa ne ovat kaikkien vapaasti katsottavissa. Kampanja jatkuu elokuuhun 2018 saakka.


Lisää aiheesta nettisivuillamme

Koko Suomi tanssii saa jatkoa Viron 100-vuotisjuhlissa

Tanssi yhdistää – Koko Suomi tanssii ylitti kahden miljoonan rajan

Malmin seurakunta osallistui Koko Suomi tanssii -kampanjaan

Monta syytä ja monta keinoa kannustaa ihan koko Suomi tanssimaan

Yle vastasi Koko Suomi tanssii -haasteeseen tv-sarjalla

Positiivista kaupunkikuvaa luodaan tanssilla