Suomalaisia Cinarsissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
31.10.2018

Suomalaissyntyinen, nykyisin Ruotsissa asuva ja työskentelevä tanssitaiteilija Virpi Pahkisen teos Deep Times nähdään 15.11. Montrealissa, kansainvälisen messu- ja showcasetapahtuma CINARSin ohjelmistossa. Tanssin tiedotuskeskus osallistuu tapahtumaan yhteispohjoismaisella messuosastolla.

Tiedotuskeskus tukee kolmen tanssin kentän toimijan osallistumista tapahtumaan. Avoimen haun myötä messumatkatuki myönnettiin koreografi Maria Nurmelalle, tanssitaiteilija/vr-asiantuntija Hanna Pajala-Assefalle ja Susanna Leinonen Companyn kansainvälisten asioiden koordinaattori Elina Tanskaselle. Lisäksi Cinarsiin osallistuu Tero Saarinen Companyn myyntipäällikkö Johanna Rajamäki. Lue myös aiemmin julkaistu uutinen aiheesta.

Cinarsiin osallistuu noin 1500 osallistujaa 40 maasta ja sen showcasessa ja Off-Cinars-ohjelmistossa nähdään 170 esitystä. Tanssin tiedotuskeskus on messuilla mukana yhteispohjoismaisella Nordic square -messuosastolla. Osastolla on mukana myös Sirkuksen tiedotuskeskus. Suomalaisia tanssi- ja sirkusammattilaisia osallistuu messuille yhteensä 16.

Cinars-ohjelman lisäksi, suomalaisten messumatkalaisten ohjelmaan kuuluu tutustumisvierailuja Montrealin sirkuksen ja tanssin kentän toimijoihin. Ottawan ja Washingtonin suurlähetystöt järjestävät yhdessä New Yorkin konsulaatin kanssa pohjoisamerikkalaisille presenttereille ja festivaalijohtajille sekä suomalaisille tanssin ja sirkuksen ammattilaisille suunnatun verkostoitumislounaan. Cinars-osallistujille suunnatun Nordic Party -verkostoitumistilaisuuden järjestää Pohjoismaiden suurlähetystöt Kanadassa.