Suomalaisia Jekaterinburgin nykytanssifestivaalilla

UUTISET JA TIEDOTTEET
18.10.2017

Jekaterinburg on tärkeä nykytaiteen ja nykytanssin kaupunki, jonka poikkitaiteellisella festivaalilla vierailee venäläisten kärkiryhmien lisäksi suomalaisia esiintymässä ja opintomatkalla.

Jekaterinburg tunnetaan Venäjällä nykytaiteen keskuksena, jossa on kehittynyt tanssin kenttä ja nykytanssin korkeakoulutusta. Siellä toimii mm. arvostettu nykytanssiryhmä Provincial Dances. Nyt kahdeksatta kertaa järjestettävä kansainvälinen Na Grani on yksi Venäjän suurimmista nykytanssifestivaaleista, joka kokoaa paikalle tanssitoimijoita eri puolilta maata.

Suomalaisia lähtee festivaalille sekä esiintymään että opintomatkalle. Alpo Aaltokoski Company esittää teoksen Aina joku vie 2.12. Tanssitaiteilija ja tanssielokuvantekijä Kati Kallio esittää festivaalilla uuden, Jekaterinburgissa kuvatun dokumenttielokuvansa Searching for Flow in Yekaterinburg, joka on osa isompaa kokonaisuutta.

Kolme suomalaista tanssitaiteilijaa lähtee Jekaterinburgiin opintomatkalle tutustumaan venäläiseen nykytanssikenttään, paikallisiin tanssin ja nykytaiteen toimijoihin. Opintomatka kuuluu Tanssin tiedotuskeskuksen Venäjä-ohjelmaan, ja matkalle valittiin hakemusten perusteella Riina Hannuksela, Ismo-Pekka Heikinheimo ja Nadja Pärssinen.

Na Grani -festivaali järjestetään 27.11.–3.12.2017. Se keskittyy uusiin nykytanssin koreografeihin sekä poikkitaiteellisiin projekteihin, joissa yhdistyy tanssi ja teatteri, tanssi ja nykymusiikki tai tanssi ja media.

Festivaalin nimi tarkoittaa rajalla, reunalla olevaa; Jekaterinburgissa ollaankin taidelajien rajojen lisäksi Euroopan ja Aasian rajalla, Uralvuorten keskiosassa.