Suomalaista tanssia maailmalla

UUTISET JA TIEDOTTEET
28.10.2016

Marras-joulukuussa suomalainen tanssi matkustaa mm. Kiinaan, Romaniaan ja Unkariin, ja Tanskassa voi nähdä useita suomalaisesityksiä.

KIINA

11.–13.11. 2016
Tanssiteatteri Auraco on kutsuttu esiintymään kiinalaiselle Guangdong Dance Festivalille (GDF) Guangzhouhun. GDF on yksi Kiinan merkittävimmistä nykytanssin festivaaleista, ja Auracon esitys Herra Kookaburra ja Kukkaroo on festivaalin ensimmäisiä lapsille suunnattuja esityksiä. Esityksiä on yhteensä viisi.
Festivaalivierailun jälkeen Auracon Päivi Aura ja Kati Lehtola ovat reilu kaksi viikkoa Hongkongissa City Contemporary Dance Companyn (CCDC) vieraina työskennellen kahden paikallisen tanssijan ja yhden muusikon kanssa. Residenssin aikana työstetään uutta lapsille suunnattua tanssiteosta, josta pidetään work-in-progress-näytökset residenssin päätteeksi. Tämä teos tulee olemaan CCDC:n ensimmäisen alle 3-vuotiaille tehty tanssiesitys.

Dance Theatre Auraco: Mr. Kookaburra and Kukkaroo

 

ROMANIA

11.–13.11. 2016
Johanna Nuutisen kestollinen installaatioteos ME on valittu kansainvälisen festivaalin DIGITAL BODY EXHIBITION ohjelmistoon Bukarestissa.

JOHANNA NUUTINEN : ME durational installation

 

UNKARI

14.11.2016
Carl Knif esittää soolon RED FinnAgoran festivaalilla Budapestissa, MOM Kulturális Központ-kulttturikeskuksessa

Carl Knif Company: RED

 

TANSKA

1.12. 2016
Tanssiteatteri Hurjaruuthin Peukaloliisa on valittu ICE HOT Nordic Dance Platform -katselmukseen Kööpenhaminassa.

Thumbelina

1.12.2016
Meadow, meadow, meadow (Elina Pirinen, Jassem Hindi, Ruairí Donovan, Cathy Walsh ja Maria Saivosalmi) ICE HOT Nordic Dance Platform -katselmuksessa Kööpenhaminassa.

Meadow, meadow, meadow

2.12.2016
Carl Knif Company: RED ICE HOT Nordic Dance Platform -katselmuksessa Kööpenhaminassa

RED

3.12. 2016
Milla Koistinen: A Cloud of Milk  ICE HOT Nordic Dance Platformissa Kööpenhaminassa

A Cloud of Milk

27.–29.1. 2017
Suomen Kansallisbaletin Lumikuningatar (kor. Kenneth Greve) vierailee Tanskan kuninkaallisessa baletissa Kööpenhaminassa

kglteater.dk