Ranskassa, Filippiineillä, Venäjällä, Burkina Fasossa: suomalaista tanssia

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.11.2016

Manilassa järjestetään ensimmäinen pohjoismainen tanssitapahtuma joulukuussa, Pietarissa nähdään suomalaisen nykytanssin katselmus toista kertaa. Tanssiosaamista viedään myös Komin tasavaltaan ja Permiin sekä Bobo Dioulassoon Burkina Fasoon.

Alpo Aaltokoski Companylla on kansainvälinen loppuvuosi. Ryhmä järjestää työpajan suomalaisesta tangosta sekä esittää teoksen Aina joku vie (Take my hand) Festival Les Boréalesilla Caenissa Ranskassa 26.11. Samassa yhteydessä pidetään viikon residenssijakso, jossa valmistellaan tulevaa teosta ja esitetään siitä otteita.

Lisäksi maanantaina 21.11. Alpo Aaltokoski esittää sooloteoksen hyväntekeväisyyskonsertissa, joka järjestetään alueen siirtolaisten hyväksi Caenin Centre Chorégraphique Nationalissa. Tapahtuma Facebookissa.

Aina-joku-vie_Marko-Makinen.jpg

Alpo Aaltokoski: Aina joku vie @ Marko Mäkinen

Tänä vuonna Alpo Aaltokoski Company on myös käynnistänyt suomensukuisten kansojen tanssiyhteistyön. Kulttuurivaihdosta on tarkoitus tulla monivuotinen ja se suuntautuu alkuvaiheessa Komin tasavaltaan sekä Permin alueelle. Yhteistyön ensimmäinen etappi toteutuu 11.–21.12.2016, kun Alpo Aaltokoski ja Johanna Ikola järjestävät ammattilais- ja harrastajatyöpajoja yhteistyössä paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa ja esittävät Aina joku vie– teoksen duettoja Syktyvarin ja Permin kaupungeissa. Lisäksi Aaltokoski toteuttaa Jekaterinburgissa työpajan paikalliselle tanssiryhmälle ja valitsee tanssijat vuonna 2018 valmistuvaksi suunniteltuun teokseen.

Joulukuussa Aaltokoski esiintyy Suomessa asuvan tanssijan Sibiry Konaten kanssa Burkina Fasossa kansainvälisellä festivaalilla Bolo’Art – Bolomakote International Festival. Yhdessä he esittävät Duo-teoksen ensimmäisen osan, ja Aaltokoski esittää otteita Navigatio-teoksestaan. Lisäksi Aaltokoski vetää työpajan burkinafasolaiselle tanssiryhmälle.

Manila

Ensimmäinen pohjoismainen tanssitapahtuma järjestetään Filippiineillä 15.-18.12. P-Noise/ Nordlys Manila Dance Edition -tapahtumassa esiintyy 20 tanssitaiteilijaa ja koreografia Pohjoismaista.

taneli-torma_cover

Taneli Törmä: Cover.

Taneli Törmä esittää avajaisissa 15.12. klo 19 Pineapple Labissa (Makati) saksalaiskoreografin Antoinette Helbingin teoksen How to be lo/ved ja päätösiltana 18.12. klo 19  oman koreografiansa Cover.

Valtteri Raekallio esittää teoksensa Where does the light go? 16. ja 17.12. klo 18 Metropolitan Theaterin Walking performances -sarjassa.

Kööpenhamina

Ice Hot Nordic Dance Platformissa Kööpenhaminassa 30.11.–4.12. on neljä suomalaisesitystä pääsarjassa ja kolme More, more, more -sarjassa, lue lisää artikkelistamme 26.10.

Pietari

Pietarissa järjestetään toista kertaa Skoro Finnish Dance -festivaali 8.-14.12. jonne on valittu neljä teosta:
Ima Iduozee: This Is The Title esitetään 8.12 klo 20.00
Mikko Lampinen (kor.): Lost Voices of The Humdrum  –  9.12 klo 20.00
Compañia Kaari & Roni Martin: Korppi ja kello & Punainen nainen (Raven & La Femme Rouge) –  12.12 klo 20.00
Tanssiteatteri Tsuumi: Vintti (Attic) –  14.12 klo 20.00