SuomiAreenassa keskustelua luovien alojen kansainvälistymisestä

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.6.2015

Mikä on kulttuurin ja luovien alojen merkitys yhteiskunnassa ja miksi Suomi tarvitsee kulttuurin ja luovien alojen kansainvälistymistä – vai tarvitseeko sittenkään?

Näitä kysymyksiä pohditaan taiteenalojen tiedotuskeskusten ja Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ​järjestämässä keskustelussa Kiinnostavampi Suomi – raskasta metallia ja vihaisia lintuja? Porin SuomiAreenan Jazzkadun lavalla ​14.7. klo 14–15.15.

Keskustelua vetää toimittaja Roman Schatz, ja mukana debatissa ovat ohjaaja Klaus Härö, kansanedustaja Juhana Vartiainen, ​tietokirjailija Elina Lappalainen sekä Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

Kukoistavat luovat alat sekä monipuolinen ja kiinnostava kulttuurielämä ovat pilareita, joiden varaan Suomea kannattaa tiedotuskeskusten ja instituuttien asiantuntijoiden mielestä rakentaa. Suomalaiset menestystarinat maailmalla tuovat Suomeen euroja, kuten myynti-, tekijänoikeus- ja verotuloja, mutta ne myös luovat Suomelle myönteistä mainepääomaa.

Tämän vuoden Porin SuomiAreenan teemana on opetus ja kulttuuri. Luvassa onkin runsaasti aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Suomi Areenan kultturiaiheista ohjelmaa:

14.7. klo 14–15.15 Jazzkadun lava
Kiinnostavampi Suomi – raskasta metallia ja vihaisia lintuja? Keskustelu luovien alojen kansainvälistymisestä.

15.7. klo ​11–11.15 Torilava
​Miekkailija: Miksi suomalainen kertoo virolaisen tarinan?​​ Elokuvaohjaaja Klaus Häröä haastattelee Suomen Viron-instituutin johtaja Anu Laitila

15.7. klo 10.30–11.45 Puuvillan kauppakeskus
Kyllä! Taide tekee kaupungista elävän
Keskustelemassa kuvanveistäjä Pekka Kauhanen, kuvataiteilija Laura Lilja, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen, museonjohtaja Susanna Pettersson sekä Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Henri Terho.

15.7. klo 12.15.–13.30 Kauppakeskus BePop
Vapaa taide, vaarallinen taide?
Keskustelemassa kansanedustajat Li Andersson ja Antti Kaikkonen, Suomen Taiteilijaseuran tiedottaja Miisa Pulkkinen, kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja Porin kulttuurijohtaja Jaana Simula.

16.7. klo 10.30–11.45 SuomiAreena-piha
Vallataan Aasia! Suomen taide nyt
Keskustelemassa Framen johtaja Raija Koli, Ateneumin johtaja Susanna Pettersson, Peter Vesterbacka (Rovio) ja Vitra Design Museumin johtaja Marc Zehntner.

To 16.7. klo 14–15.15 Jazzkadun lava
Verta, hikeä ja kyyneleitä vai iloa, kovuutta ja rajojen rikkomista?
Keskustelemassa muusikko Ismo Alanko, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, jääkiekkoilija Veli-Pekka Ketola, lentopalloilija, beach volley -pelaaja Riikka Lehtonen sekä kirjailija, juontaja, toimittaja Matti Rönkä.

Koko viikon ohjelman löydät osoitteesta www.suomiareena.fi.

Taiteenalojen tiedotuskeskuksia on kahdeksan: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, FILI – Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus, Music Finland, Sirkuksen tiedotuskeskus, Suomen elokuvasäätiö, Tanssin tiedotuskeskus, Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Visuaalisen taiteen keskus Frame. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutteja on yhteensä 17 eri puolilla maailmaa, ja niiden toimialueet kattavat lähes 70 maata. Molempien verkostojen keskeisinä tehtävinä on edistää suomalaisen kulttuurin ja luovan työn kansainvälistymistä sekä kansainvälistä liikkuvuutta.