Susanna Leinonen Company ja Alpo Aaltokoski Company vuoden 2018 internationale tanzmesse nrw:n ohjelmistoon

UUTISET JA TIEDOTTEET
Anni Leino, 7.6.2018

Maailman suurimman kansainvälisen tanssin messutapahtuman ohjelmistoon on valittu kaksi suomalaista tanssiryhmää. Internationale tanzmesse nrw järjestetään joka toinen vuosi Düsseldorfissa Saksassa. Myös Tanssin tiedotuskeskus osallistuu 29.8-1.9.2018 järjestettävään tapahtumaan omalla messuosastollaan.

”Tämä on jo kolmas kerta, kun meidät valitaan osaksi tanzmesseä, ja ensimmäinen kerta, kun pääsemme esittämään kokopitkän teoksen isolla lavalla. Olen todella iloinen ja ylpeä tästä luottamuslauseesta ryhmän taiteelliselle näkemykselle ja kasvulle. Tanzmesse on myös tärkeä ponnistusalusta moneen muuhun paikkaan”, toteaa showcase-ohjelmistoon valitun ryhmän taiteellinen johtaja Susanna Leinonen.

Susanna Leinonen Companyn vuonna 2017 ensi-iltansa saanut Dreams of Replay nähdään tanzmessen avajaisiltana 29.8. klo 22 Düsseldorfin 1250-paikkaisessa Capitol-teatterissa. Edellisen kerran Susanna Leinonen Company on nähty tanzmessen showcase-ohjelmistossa vuonna 2010 teoksella Chinese Objects. Vuonna 2016 ryhmä valittiin open studio -ohjelmistoon, jossa tekijät pääsevät esittelemään toimintaansa pitchausten ja lyhyempien demojen muodossa.

Susanna Leinonen Company: Dreams of Replay @Mirka Kleemola

Susanna Leinonen Company: Dreams of Replay @Mirka Kleemola

Kaksi suomalaisryhmää yli 700 kansainvälisen hakijan joukosta

Alpo Aaltokoski Company valittiin vuoden 2018 tanzmessen open studio -ohjelmistoon teoksellaan Ali & Alpo. Company on nähty aiemmin tanzmessen showcase-ohjelmistossa vuonna 2006.

Vuonna 2017 ensi-iltansa saanut Ali & Alpo -teos koki dramaattisen kolauksen, kun muusikko, irakilainen ud-luuttutaiteilija Ali Alawad sai kielteisen turvapaikkapäätöksen vain kaksi viikkoa ennen teoksen ensi-iltaa. Alpo Aaltokoski Company esittelee teosta ja sen työprosessia tanzmesse nrw / Studio 4:ssa 31.8. klo 16.

Ohjelmistoon valittujen Susanna Leinonen Companyn ja Alpo Aaltokoski Companyn lisäksi tanzmesseen osallistuu 12 suomalaista tanssiryhmää, -organisaatiota ja taiteilijaa. Suomalaiset taiteilijat ovat tavattavissa Tanssin tiedotuskeskuksen messuosastolla numero 69.

Alpo Aaltokoski Company: Ali & Alpo ©Tanja Ahola

Alpo Aaltokoski Company: Ali & Alpo ©Tanja Ahola