Susanna Leinonen Companyn NASTY kiertää Ruotsia poikkeusoloissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.11.2020

Tanssiryhmällä on useita esityksiä eri puolilla Ruotsia. Kiertue toteutetaan yhteistyössä Dansnät Sverigen kanssa.

 

NASTY @Susanna Leinonen Company

Susanna Leinonen Companyn tuottaja Tinja Nieminen kommentoi kiertueella olemista pandemia-aikana erityiseksi kokemukseksi: “ Matkustaminen lähes vuoden tauon jälkeen tuntuu jännittävältä. Olemme iloisia, että saamme esiintyä poikkeusoloista huolimatta. Tilanne on haastava ja olemme työryhmän kanssa painottaneet, että jokainen toimii oman tuntemuksensa mukaan. Tanssijat ovat vapaita valitsemaan osallistuvatko kiertueelle. Tärkeintä on turvallisuus.”

Kiertueella onkin pidetty erityistä huolta tanssijoiden turvallisuudesta. Matkustaminen Ruotsiin on pyritty tekemään suorilla lennoilla ja liikkuminen on tehty yksityisbussilla. Tanssijat ovat majoittuneet omissa huoneissa ja ylimääräistä kanssakäymistä henkilökunnan ulkopuolisten kanssa on pyritty välttämään. Esityspaikoilla on ollut tanssiryhmän lisäksi vain tuottajat sekä tekniikan ammattilaiset. Ruotsissa esitysten yleisömäärä on rajattu 50 henkilöön.

NASTY oli yleisön toive Göteborgin Stora Teaternissa, ja nyt jo toteutuneet esitykset myytiin loppuu. Niemisen mukaan palaute esityksistä oli positiivista ja kannustavaa, mikä motivoi jatkamaan kiertuetta.

Pandemiasta johtuvat viranomaisten ohjeistukset kahden maan välillä tekevät tilanteesta erityisen haasteellista, sillä tilanne elää jatkuvasti. “Pitää olla suunnitelmien lisäksi varasuunnitelman varasuunnitelma mahdollisten muutosten vuoksi”, toteaa Nieminen.

Susanna Leinosen uuden teoksen, TOXICin ensi-ilta ja ensimmäiset esitykset ovat juuri olleet. Välillä ryhmä lähtee Ruotsiin kiertämään NASTYlla, jonka jälkeen TOXIC palaa ohjelmistoon Espoon Louhisalissa. Myös NASTY pyritään esittämään vielä Aleksanterin Teatterissa ensi helmikuussa.

NASTY -kiertueen aikataulu:

7.11.2020

Malmö, Skånes Dansteater

10.11.2020

Västerås, Västerås Konserthus

12.11.2020

Uddevalla, Regionteater Väst

17.11.2020

Luleå, Kulturens Hus

19.11.2020

Vara, Vara Konserthus/Sparbanken black box