Tähtitanssija Eun-Ji Halle Edvard Fazer -palkinto

UUTISET JA TIEDOTTEET
26.2.2018

Kansallisbaletin tähtitanssija Eun-Ji Ha on saanut Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinnon.


Lisätietoja

Viestintäsuunnittelija Jussi Iltanen
jussi.iltanen@opera.fi

Ooppera ja baletti

Eun-Ji Ha: Giselle © Sakari Viika

Eun-Ji Ha otti vastaan palkintomaljan ja siihen kuuluvan 10 000 euron palkinnon Kansallisoopperan ja -baletin näyttämöllä Gisellen ensi-illan yhteydessä perjantaina 23. helmikuuta 2018. Palkintolautakunnan perustelujen mukaan Ha on tanssinut menestyksekkäästi yli 10 vuoden ajan lähes kaikkien Kansallisbaletin ohjelmistossa olleiden klassisten balettiteosten, kuten Joutsenlammen (Kenneth Greve) ja Don Quijoten (Patrice Bart), päätehtävissä sekä taituroinut useiden nykytanssiteosten, esimerkiksi Somewhat Elevated (William Forsythen) ja Neljä luonnekuvaa: Sangviininen (George Balanchine), loistokkaana tulkitsijana.

Eun-Ji Ha on lisäksi tehnyt Suomen kansallisbalettia tunnetuksi maailmalla ja Suomessa vierailemalla monissa kansainvälisissä gaaloissa solistitehtävissä sekä kotimaan kiertueilla. Työyhteisössään hän on arvostettu ja pidetty työtoveri sekä kannustava kollega, joka on valmis auttamaan nuoria kanssatanssijoitaan. Ha kiinnitettiin Suomen kansallisbalettiin vuonna 2007 ja hänet nimitettiin ensitanssijaksi vuonna 2009 sekä tähtitanssijaksi 2013.

Palkinnon luovuttivat Suomen Kulttuurirahaston hallituksen puheenjohtaja Jari Sokka sekä palkintolautakunnan jäsen, baletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve, ja Suomen kansallisoopperan ja -baletin säätiön hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö. Palkintolautakuntaan kuuluvat Greven ja Niemistön lisäksi Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja (vuoteen 2017) Päivi Kärkkäinen.


Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinto on jaettu Kansallisoopperassa vuodesta 1984 lähtien eli yhteensä 17. kertaa. Palkinnon ovat aiemmin saaneet tanssijat Aku Ahjolinna, Ulrika Hallberg, Maija Hänninen, Tommi Kitti, Jarkko Niininen, Juha Kirjonen, Barbora Kohoutková, Minna Tervamäki, Jaakko Eerola, Carolina Agüero, Timo Kokkonen, Nicholas Ziegler, Salla Eerola, Tiina Myllymäki, Samuli Poutanen, Michal Krčmářsekä sekä koko Suomen kansallisbaletti, joka palkittiin ryhmänä vuonna 1994.