Taide ja ruoka rinnakkain vuoden 2020 ANTI Contemporary Art Festivalin ohjelmistossa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.9.2020

19. ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään Kuopiossa 27.10.-1.11.2020. Festivaalin teema on ruoka ja se on osa Kuopion European Region of Gastronomy 2020-2021 -juhlavuotta.

Ana Vijdea & Cosmin Nicoară (RO) teoksessa DINNERS etnisiltä taustoiltaan moninaiset perheet jakavat päivällispöytänsä yksityiset hetket immersiivisen videokokemuksen kautta

Ruoka on henkilökohtainen, yksityinen, vahvasti sosiaalinen, julkinen, poliittinen aihe; se puhuttelee teollisuutta ja tuotantoa sekä mikrotason, paikallista, kansallista ja kansainvälistä taloutta ja ekosysteemejä; se on yhtä aikaa globaali ja kotimainen. Vuoden 2020 ANTI-festivaaliohjelmisto lähestyy ruokaa provokatiivisista ja ainutlaatuisista näkökulmista. Ohjelmiston teokset vaihtelevat intiimeistä yhteisöllisiin, avaten ikkunan tuntemattomien elämään ja tarjoten tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

Ohjelmistossa nähtävät teokset:

Stan’s Cafe (UK): Of All The People In All The World
Ana Vijdea & Cosmin Nicoară (RO): DINNERS
Todellisuuden tutkimuskeskus & Samuli Laine (FI): Nurture
Pilvi Porkola (FI): Popcorn

Tämän vuoden festivaalilla syödään yhdessä, ajatellaan yhdessä, kävellään yhdessä, ja ollaan yhdessä tavalla, joka ei ole ollut pitkään aikaan mahdollista. Festivaali on kuitenkin suunniteltu niin, että kaikki turvallisuuden kannalta oleelliset seikat otetaan huomioon.

Maailman ainoa live art -palkinto jaetaan jo 7. kerran

Vuoden 2020 ANTI Festival International Prize for Live -palkinnonsaajaehdokkaat ovat: Geumhyung Jeong (Etelä-Korea), W A U H A U S (Suomi), Ingri Fiksdal (Norja) ja Brian Fuata (Australia). Ehdolla olevien taiteilijoiden teoksista pääsee nauttimaan festivaalin aikana joko paikan päällä tai etänä.

Palkinto myönnetään lauantaina 31.10. ja sen kokonaisarvo on 30 000 euroa. Palkittu taiteilija tai -ryhmä saa 15 000 euron arvoisen rahapalkinnon ja samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden tilausteoksensa tuomiseksi seuraavan vuoden ANTI-festivaalille.