Taidetestaajat pääsevät kokemaan myös tanssia

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.10.2016

Suomen Kulttuurirahaston käynnistämään Taidetestaajat-hankkeeseen on valittu 55 taidelaitosta tai työryhmää. Mukana on myös monta tanssiryhmää ja tanssiteatteria eri puolilta Suomea.

Taidetestaajat ovat jopa 65 000 kahdeksasluokkalaista, jotka pääsevät vierailemaan kahdessa taidelaitoksessa vuosina 2017-2018.  Hankkeen tarkoituksena on tarjota koululaisille ikimuistoinen taide-elämys, joka voi olla kimmoke elinikäiseen kulttuurin harrastamiseen.

Taiteellisen laadun ohessa keskeinen valintakriteeri oli nuorten kanssa tehtävä yleisötyö sekä se, miten nuoret vastaanotetaan ja miten heistä huolehditaan vierailun aikana.

Uudellamaalla valituksi tuli mm. Tanssiteatteri Raatikko, joka yhdistää voimansa Susanna Leinonen Companyn kanssa. Susanna Leinosen uusi teos Reclaimed Dreams vierailee marraskuussa Raatikon ohjelmistossa Martinus-salissa. Teos käsittelee kierrättämistä ja kestävän kulutuksen mahdollisuuksia. Esitysten yhteydessä toteutetaan nykytanssityöpajoja, joiden kautta katsomiskokemus avautuu uudella tavalla. Vantaan kaupunki on vahvasti mukana yhteistyön toteutumisessa.

Tanssitoimijoista elämyksiä ja kokemuksia nuorille ovat tarjoamassa myös:

  • Routa − Kajaanin Tanssin Edistämiskeskus (Kainuu)
  • Tanssiteatteri MD (Pirkanmaa)
  • Itäinen tanssin aluekeskus ja Tanssiteatteri Minimi (Pohjois-Savo)
  • Compañia Kaari & Roni Martin (Uusimaa)
  • Tanssiteatteri Eri (Varsinais-Suomi)

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama suurhanke, joka mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Toinen vierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella, toinen suuntautuu pääkaupunkiseudulle. Hanke tavoittaa kolmen vuoden aikana jopa 200 000 nuorta ja heidän opettajaansa. Hankkeen budjetti on yhteensä 15−20 miljoonaa euroa, ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.