Taidetoimikuntien jäsenet on valittu

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.10.2018

Taideneuvosto valitsi seitsemään taidetoimikuntaan 74 asiantuntijajäsentä kaudelle 2019-2020. Alueellisia taidetoimikuntia on kolmetoista, ja niissä on yhteensä 107 jäsentä. Esittävien taiteiden toimikunnassa on ilahduttavan paljon tanssiymmärrystä.


Lue lisää ja katso kaikki toimikunnat:

Taike-uutinen 10.10.2018

Taideneuvosto pyysi ehdotuksia jäseniksi noin 750 taholta, muun muassa taiteen alan järjestöiltä, korkeakouluilta ja maakuntaliitoilta.

”Kahden vuoden kokemus on osoittanut, että taideneuvoston tavoite vertaisarvioinnin toteutumisesta yli toimikuntarajojen on käytännössä toiminut. Hakemusten arvioinnissa on voitu käyttää myös ehdotettuja mutta toimikuntien ulkopuolelle jääneitä asiantuntijoita”, toteaa taideneuvoston puheenjohtaja Risto Ruohonen.

”Viestimme nyt nimetyille toimikunnille on, että ne jatkossakin turvaisivat taiteenalakohtaisen vertaisarvioinnin hyödyntämällä eri toimikuntien ja ehdokkaiden laaja-alaista asiantuntemusta”, Ruohonen jatkaa.

Taideneuvosto ja taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) asiantuntijaelimiä. Toimikunnat päättävät vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista kukin omalla alallaan ja alueellaan.

Toimikunnat jakavat apurahoja ja palkintoja vuositasolla yhteensä 21,7 miljoonaa euroa. Niiden suorassa päätösvallassa on kaksi kolmasosaa Taiken 35 miljoonan euron kokonaistuesta taiteelle ja kulttuurille. Lisäksi ne arvioivat viraston päätösvallassa olevat yhteisöjen avustushakemukset.

Esittävien taiteiden toimikunta 2019–20

Puheenjohtaja:
Ville Sandqvist, regissör, Helsingfors

Jäsenet:
Mikael Aaltonen, tuottaja, Helsinki
Ari Ahlholm, tuntiopettaja, Turku
Giorgio Convertito, tanssitaiteilija, Helsinki
Heta Haanperä, teatteriohjaaja, Oulu
Saara Juvonen, kulttuurituottaja, Helsinki
Ulla Mäkinen, tanssin lehtori, Varislahti
Lotta Nevalainen, kansainvälisten asioiden päällikkö, Helsinki
Raija Ojala, toiminnanjohtaja (eläk.), Helsinki
Sirpa Riuttala, teatteriohjaaja, Helsinki/Lappeenranta
Samuli Roininen, tanssija-koreografi, Tampere
Jussi Sorjanen, teatteriohjaaja, Helsinki

Katso muut taidetoimikunnat ja alueelliset toimikunnat Taiken sivuilla.

Lähde: Taiken tiedote 10.10.2018