Taike jakoi 304 taiteilija-apurahaa, joista kuudesosan nuorille

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.9.2018

Taidetoimikunnat ovat jakaneet 304 taiteilija-apurahaa. Eniten apurahoja jaettiin kuvataiteen, kirjallisuuden, musiikin ja näyttämötaiteen ammattilaisille. Vuoden 2019 alusta alkava taiteilija-apuraha myönnettiin 18 tanssitaiteilijalle. Apurahakausien pituudet vaihtelevat puolesta vuodesta viiteen vuoteen.

Taiteilija-apurahan saajista yli puolet on naisia, kuten myös hakijoista. Naisten osuus on suurin muotoilun alalla, lähes 90 prosenttia. Tanssitaiteessa, esitys- ja performanssitaiteessa sekä taidejournalismissa noin kaksi kolmasosaa apurahan saajista on naisia. Musiikin kaikista taiteilija-apurahoista lähes puolet jaettiin naisille. Heidän osuutensa hakijoista oli runsas kolmannes.

Tänä vuonna nuoria, alle 35-vuotiaita apurahan saajia on 49. Nuorten osuus vaihtelee taiteenaloittain. Sarjakuva- ja kuvitustaiteessa puolet apurahan saajista on nuoria. Vähintään neljännes saajista on nuoria myös musiikissa, tanssi- ja sirkustaiteessa sekä performanssi- ja esitystaiteessa. Esittävistä taiteista ainoastaan näyttämötaiteessa nuorten osuus jää alle kymmeneen prosenttiin.

Kolme neljäsosaa apurahoista jaettiin Uudellemaalle, jossa myös suurin osa hakijoista asuu. Keskimäärin joka yhdeksäs hakija sai apurahan. Hakemuksia tuli yhteensä lähes 2 700. Määrä kasvoi edellisvuodesta viidellä prosentilla.

Lue lisää 

Lisätiedot: Esa Rantanen, taiteen tukemisen päällikkö, esa.rantanen@taike.fi, p. 0295 330 720


Myönnetyt taiteilija-apurahat – Tanssitaide

 

viisivuotinen taiteilijaprofessoriapuraha

Halonen Joona, Helsinki

Soini Katri, Helsinki

 

viisivuotinen

Heikinheimo Ismo-Pekka, Helsinki

Hirvanen Maija, Helsinki

 

kolmivuotinen

Lahti Antti, Kuopio

Lindy Pia, Helsinki

Mustonen Anna, Helsinki

Rajakangas Janina, Helsinki

 

yksivuotinen

Iduozee Ima, Helsinki

Lehtinen Milla, Oulu

Orpana Mikko, Helsinki

von Bagh Jenni-Elina, Helsinki

 

puolivuotinen

Bukareva Diina, Tampere

Girod Elias, Helsinki

Kosola Riikka, Kaarina

Lundén Katja, Helsinki

Nevanlinna Vera, Helsinki

Väisänen Anna-Maria, Kuopio