Taiteen tiedotuskeskuksilta yhteinen aloite valtion matkustussäännön muuttamiseksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
30.10.2019

Nykyisellään valtion matkustussääntö ohjaa kaikkia valtion ja valtionavustuksen piirissä toimivia ja matkustavia tahoja suosimaan nopeinta ja edullisinta matkustamisen tapaa. Kansainvälisen työn kontekstissa nopein ja edullisin tapa tarkoittaa lähes poikkeuksetta lentämistä.

Taiteen tiedotuskeskukset lähettivät 22.10. pääministerille, tiede- ja kulttuuriministerille, opetusministerille, ilmasto- ja ympäristöministerille sekä ulkoministerille taiteen tiedotuskeskusten aloitteen valtion matkustussäännön muuttamisesta.

Tiedotuskeskukset toivovat matkustussääntöä muutettavan niin, että se mahdollistaisi muiden matkustustapojen suosimisen ja sitä kautta hiilidioksidipäästöjen ennaltaehkäisyn.

”Me taiteen tiedotuskeskukset toivomme, että valtio voisi tarttua koko taiteen kenttää huolestuttavaan ilmastokriisiin muuttamalla matkustussääntöä niin, että ekologisesti kestävä matkustaminen on mahdollista ja siihen myös kannustetaan. On myös tärkeää, että erillisen päästökompensaation mahdollisuus lisätään avustuksiin”, kirjoittaa Taiteen tiedotuskeskusten TAIVE-verkoston puheenjohtaja ja Nykytaiteen tiedotuskeskus Frame Contemporary Art Finlandin johtaja Raija Koli ministereille suunnatussa aloitteessa.

Lue aloite kokonaisuudessaan täältä