Tanssi- ja valotaide rinnakkain Tanssin Aika -festivaalilla

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.9.2018

Keski-Suomen tanssin keskuksen vuosittain järjestämä tanssifestivaali valtaa Jyväskylän 26.-29.9.2018. Monipuolinen festivaaliohjelmisto levittäytyy ympäri Jyväskylää tarjoten tanssielämyksiä kaikenikäisille. Kolmannentoista kerran järjestettävän Tanssin Aika -festivaalin ohjelmaa nähdään tänä vuonna myös Jämsässä, Joutsassa ja Äänekoskella.

Face-to-Face -teos nähdään osana Tanssin Aika -festivaalia © Matti Häyrynen

“Tavoitteena on löytää vuosittain mielenkiintoinen ja ajassa kiinni oleva kokonaisuus teoksia, jotka ovat syntyneet eri lähtökohdista ja koreografisesta ajattelusta käsin. Tänä vuonna teemme yhteistyötä samaan aikaan järjestettävän Valon kaupunki -festivaalin kanssa – Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistoon on valikoitunut muun muassa teoksia, jotka yhdistelevät liikettä ja valotaidetta kaupunkiympäristössä”, kuvailee festivaalin taiteellinen johtaja Antti Lahti.

Valon kaupunki -festivaalin kanssa yhteistyössä toteutetaan muun muassa tanssitaiteilija Helena Ratisen performatiivinen Valo virtaa -teos, joka lipuu Tourujoen virrassa Taito Keski-Suomi ryn:n ja Käsityö- ja muotoilukoulun oppilaiden tekemien lyhtyjen kanssa.

Paikallista yhteistyötä ohjelmistossa edustaa myös jyväskyläläisen Off/Balance -ryhmän, koreografi Anni Rissasen, kuvataiteilija Vappu Rossin, valosuunnittelija Tuukka Toijanniemen sekä Jyväskylä Sinfonian kamarimuusikoiden yhteisteos Face-to-Face. Esityksessä näyttämönä on valtava paperi, johon syntyy kuva kahden tanssijan ja kuvataiteilijan liikkeen jättämästä jäljestä.

Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistossa nähdään myös Suomessa ja ulkomailla kiertäneet Compañía Kaari & Roni Martinin Anna Karenina, Tero Saarinen Companyn Breath ja Alpo Aaltokoski Companyn Ali & Alpo.

Tanssija Jukka Tarvaisen, akrobaatti Mikko Rinnevuoren ja parkouraaja Perttu Pihlajan teoksessa Miesten välisiä syvällisiä keskusteluja, kolme keski-ikää lähestyvää miestä pohtii akrobatian, tanssin ja parkourin keinoin elämän suuria kysymyksiä.

Tanssiteatteri MD:n Santeri-sammakon seikkailut tarjoaa tanssielämyksiä perheen pienimmille. Esityksessä Santeri seikkailee läpi vaihtuvien vuodenaikojen ja tapaa ystäviään.

Esitysten lisäksi Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistosta löytyy kursseja, luentoja ja klubeja. Tutustu koko ohjelmistoon täällä.