Tanssi kohtaa sirkuksen ja liveroolipelit Juhlaviikoilla

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.6.2016

Helsingin juhlaviikoilla kotimaiset kantaesitykset koettelevat esitystaiteen raja-aitoja. Tanssia nähdään neljässä monitaiteellisessa teoksessa.

Kansallisoopperan Alminsalissa nädhään päänkatkaisun tematiikasta, klassisista myyteistä ja punk-estetiikasta ammentava WHS:n CUTTING EDGE, joka liikkuu kuvataiteen, tanssin, sirkuksen ja teatterin välimaastossa.

Marian sairaalan ensi kertaa esitystilaksi muuttava Valtteri Raekallion NEUROMAANI yhdistää elementtejä nykytanssista, teatterista, kuunnelmasta, liveroolipelistä ja kuvataideinstallaatiosta. Jaakko Yli-Juonikkaan samannimiseen romaanin perustuva teos on katsojan omien valintojen mukaan etenevä monikerroksinen kudelma.

Totuttua konsertin kaavaa ravistellaan Musiikkitalossa: KURITON KESÄYÖ on Shakespearea, ambientia ja hiphopia yhdistävä monitaiteellinen runsaudensarvi. Mendelssohnin rakastettu tulkinta Kesäyön unelmasta saa uutta verta, kun osia tulkitsee värikäs ryhmä kansainvälisesti tunnettuja katutanssijoita Suomesta ja viidestä muusta maasta. Öisen metsän rakkausseikkailut ja -sekoilut tulkitaan hiphopin, lockingin, breakdancen, afrikkalaisen nykytanssin ja poppingin muotokielillä.

Kuvakaappaus Helsingin juhlaviikkojen www-sivuilta.

 

Tanssi myös levittää hyvinvointia Juhlaviikoilla. Tanssijapariskunta Katja Koukkula ja Jussi Väänänen ovat toteuttamassa VIIDEN TÄHDEN TEKOJA: yhteisöllisiä taideprojekteja jotka levittävät taiteen eheyttävää ja inspiroivaa voimaa. He esiintyvät myös projektin huipennuksessa, brunssikonsertissa Huvila-teltassa.