Tanssi Vieköön -messuilla yli 60 tanssilajia!

UUTISET JA TIEDOTTEET
27.6.2017

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tanssi Vieköön -tapahtuma tuo yleisön nähtäväksi ja kokeiltavaksi kymmeniä eri tanssilajeja – west coast swingiä, kansantanssia, twerkkausta, nykytanssia, flamencoa ja monia muita! 18.–19.8.2017 Helsingin messukeskuksessa järjestettävässä tapahtumassa esiintymässä myös tanssin ammattilaisia meiltä ja maailmalta, muun muassa katutanssin pioneeri Mr. Wiggles.

“Tämänkaltainen tapahtuma meiltä Suomesta on vielä puuttunut. Festivaalin tavoitteena on tuoda yhteen koko tanssin kenttä lajista tai tasosta riippumatta. Tapahtuma antaa tanssille uudenlaisen mahdollisuuden esittäytyä suurelle yleisölle sekä tarjoaa kävijöilleen helpon lähestyminen tanssiin”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Tiina Aalto.

Ohjelmaa ovat rakentamassa kymmenet suomalaiset tanssiseurat sekä kotimaiset ja kansainväliset tanssin ammattilaiset.

Nykytanssikorttelissa luodaan oma koreografia koreografi Satu Tuomiston johdolla sekä tutustutaan tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäen metodeihin ja koreografi Tero Saarisen liikekieleen. Katutanssissa battlataan kolmessa sarjassa, break, popping ja hip hop – tuomaroimassa alan huippunimiä Mr. Wiggles, Marika Peura, Akim Bakhtaoui ja b-girl AT eli Anniina Tikka.

Tero Saarinen Company esittää festivaalilla dueton teoksesta MESH. @ Sakari Viika.

Best of the best lupaa tuulahduksia tanssimaailman huipulta. Esiintymässä Suomen Kansallisbaletti, Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö, Tero Saarinen Company, Amerikan So You Think You Can Dance -kilpailun voittaja Benji Schwimmer pareineen, tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari Oona Kivelä, Mr. Wiggles sekä illan juontaja ja tapahtuman suojelija Jorma Uotinen.

Tiina Aallon mukaan tapahtuma sopii niin tanssin ja musiikin ystäville, tanssista kiinnostuneille kuin tanssin ammattilaisillekin.

“Koko tanssi kenttä on lähtenyt huikealla tavalla mukaan toteuttamaan yhteistä isoa festivaalia ja uskon että Tanssi vieköön -festivaalista rakentuu vuosittainen kohtaamispaikka kaikille harrastajille ja ammattilaisille, ikään, lajiin tai tanssikokemukseen katsomatta.​”