Tanssi yhdistää – Koko Suomi tanssii ylitti kahden miljoonan rajan

UUTISET JA TIEDOTTEET
28.9.2017

Koko Suomi tanssii -kampanja on yhdeksässä kuukaudessa tavoittanut kaksi miljoonaa ihmistä. Seuraavaksi kampanja kannustaa ihmisiä tekemään hyvää tanssin avulla.


Lue lisää

www.suomitanssi.fi

Seuraa somessa

@suomitanssii
#tanssihaaste

Tanssin tiedotuskeskuksen Koko Suomi tanssii -kampanja, joka on yksi Suomen 100-vuotisjuhlien virallisista ohjelmista, on tavoittanut jo kaksi miljoonaa ihmistä. Tanssihaasteeseen ovat vastanneet lukuisat kaupungit ja kunnat, koulut, työporukat, erilaiset yhteisöt ja järjestöt. Suomen rajojen ulkopuolelle kampanjan ovat vieneet ulkosuomalaiset, Suomen suurlähetystöt sekä tiede- ja taideinstituutit.

Koko Suomi tanssii -kampanja jatkuu vuoden loppuun saakka ja syksyn aikana se nostaa näkyvästi esiin tanssin hyvinvointivaikutukset.

”Kampanjan menestys kertoo tanssin suosion kasvusta. Tanssi on hieno yhdessäolon ja yhdessä tekemisen muoto, joka lisää hyvinvointia monella tasolla. Viime aikoina on paljon puhuttu myös tanssin hyvistä vaikutuksista aivoille ja kognitiivisten taitojen ylläpitämiselle”, kertoo kampanjan tiedottaja Anni Leino.

”Haluammekin kutsua nyt suomalaiset tanssin hyvän tahdon lähettiläiksi ja lahjoittamaan kampanjamme kautta tanssia sitä tarvitseville esimerkiksi sairaaloihin, palvelutaloihin ja yhteisöille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta tanssia tanssinopettajan ohjauksessa”, sanoo Leino.

Laaja yhteistyöverkosto julkisella ja kolmannella sektorilla

Kahden miljoonan ihmisen tavoittaminen on ollut mahdollista laajan yhteistyöverkoston avulla. Kampanjassa on mukana kymmenen tanssin aluekeskusta ja 87 tanssinopettajaa eri puolilla Suomea. Lisäksi yhteistyötä on tehty mm. Helsingin, Vantaan ja Turun kaupunkien, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n, Maaseudun Sivistysliitto ry:n ja Nuori Kulttuuri -säätiön kanssa.

Kahteen miljoonaan kuuluu niin tapahtumiin ja opetuksiin osallistuneita, kuin sosiaalisen median kanavien seuraajiakin. Ihmiset ovat haastaneet toisiaan tanssimaan ja julkaisemaan omia tanssihaastevideoitaan. Videoita on katsottu yli miljoona kertaa.

Kaikille avoimeen tanssihaasteeseen osallistumalla on mahdollista kokeilla kuutta tanssilajia, joiden koreografiat voi opetella joko ilmaiseksi netistä löytyvien opetusvideoiden avulla tai tilaamalla tanssihaaste-opettajan paikan päälle.

Koko Suomi tanssii -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa ja sitä koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus.