Tanssialan kansainvälisillä messuilla verkostoidutaan ja promotaan

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.1.2018

Tanssialan messutapahtumissa tehdään suomalaista tanssitaidetta tunnetuksi ja näkyväksi maailmalla. Kansainvälisten kontaktien luominen on pitkäjänteistä puuhaa, jonka tulokset näkyvät pikku hiljaa.


Tanssialan messuilla tehdään suomalaista tanssitaidetta tunnetuksi ja näkyväksi maailmalla. Pyrkimyksenä on edistää tanssitaiteilijoiden työmahdollisuuksia, liikkuvuutta ja yhteyksiä. Käytännössä messuilla tehdään siis promootiotyötä ja verkostoidutaan ulkomaisten toimijoiden kanssa.

Messuilla Tanssin Tiedotuskeskus edustaa koko Suomen tanssin kenttää. Messuosasto voi olla oma tai jaettu esimerkiksi muiden pohjoismaisten tai Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa. Kannustamme aina alan toimijoita lähtemään mukaan messuille, sillä se on erinomainen mahdollisuus tavata kollegoja ympäri maailman henkilökohtaisesti ja vahvistaa kansainvälisten markkinoiden tuntemusta. Tämä on tärkeää sekä tuottajille että taiteilijoille.

Kansainvälisten kontaktien luominen on pitkäjänteistä puuhaa, jonka tulokset näkyvät pikku hiljaa. Vaikka tanssialan messut kuulostavat kaupalliselta myyntitapahtumalta, silti verkostoituminen, uusien suhteiden luominen, vanhojen ylläpitäminen ja syventäminen ovat vähintään yhtä tärkeitä syitä osallistua tapahtumaan – ilman niitä keikkojakaan tuskin syntyy.

Vilkas messuvuosi

Tanssin Tiedotuskeskus on ollut kansainvälisillä tanssin messuilla mukana jo 2000-luvun alusta lähtien. Joillakin messuilla on ollut oma osasto, toisinaan messuille lähtee yksi edustaja Tiedotuskeskuksesta.

Tänä vuonna meneillään on vilkas messuvuosi. Tiedotuskeskus suunnittelee osallistuvansa seuraaviin tapahtumiin vuonna 2018 yhdessä kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneiden tanssialan toimijoiden kanssa:

TPAM (Jokohama, 10.-18.2.2018)
Internationale Tanzmesse (Düsseldorf, 29.8.-1.9.2018)
PAMS (Soul, 14.-19.10.2018)
CINARS (Montreal, 12.-17.11.2018)

Kuka voi lähteä?

Kaikki tanssitaiteilijat, koreografit ja ryhmien edustajat, jotka haluavat laajentaa kansainvälisiä verkostojaan, voivat osallistua messuille. Tiedotuskeskus ei valitse osallistujia: Suomen osastolle ovat kaikki tervetulleita.

Lähteminen messuille on omakustanteista, mutta Tanssin Tiedotuskeskus vastaa messuosaston maksuista. Tiedotuskeskus pyrkii olemaan myös tiedollisena tukena osallistujille parhaansa mukaan.

Useat messut järjestävät myös showcase -ohjelmistoja, joiden haut ovat avoimia. Ohjelmistovalinnat tekee puolestaan kunkin maan messuorganisaatio. Ilmoitamme avoimista hauista ilmoitustaulullamme, esimerkiksi tällä hetkellä on auki haku Montrealin CINARSin esittävien taiteiden messujen ohjelmistoon.

Jos suunnittelet messuille lähtemistä, ole yhteydessä Tiedotuskeskukseen. Messuille lähtijällä on hyvä olla ajantasaista englanninkielistä materiaalia, joilla omaa työtä voidaan esitellä messuvieraille. Keväällä 2018 ideoimme yhdessä Saksan Tanzmesseen lähtijöiden kanssa messuosaston sisältöä. Pyrkimyksenä on muokata osastosta juuri messuille lähtijöiden näköinen kokonaisuus.