Tanssialan yhteistyö Venäjän kanssa kiihtyy

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.6.2016

Opetus- ja kulttuuriministeriön taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelman toimeenpanoa varten myönnettiin toukokuussa avustuksina 500 000 euroa. Avustukset suunnattiin taiteen ja kulttuurin alan järjestöille ja yhteisöille, jotka tekevät yhteistyötä Venäjän kanssa.


Lisää Tanssin Venäjä-ohjelmasta www.finrusdance.com

Avustuksen saajien joukossa oli monia tanssitoimijoita: Into liikkeessä ry, Nomadi ry, Pro Viva la Danse ry, Saimaan Valssi ry, Tanssin Tiedotuskeskus ry ja Itäinen tanssin aluekeskus. Yhteensä tanssiala sai 120 000 euroa yhteistyöhön Venäjän kanssa.

Tanssin Tiedotuskeskukselle myönnettiin 50 000 euroa Tanssin Venäjä-ohjelmaan vuodelle 2016. Viime vuonna vauhtiin päässyt Venäjä-ohjelma jatkuu yhteistyöllä muun muassa Kostroman Diversia-festivaalin, Open Look-festivaalin, Jekaterinburgin nykytaiteen keskuksen ja pietarilaisten toimijoiden Kannon Dancen, Skorohod-nykytaiteen keskuksen ja ByeByeBalletin kanssa. Uusiakin yhteistyökumppaneita etsitään: kiinnostusta on mm. miljoonakaupunki Kazanissa.

Suomalaisia ja venäläisiä tanssialan ammattilaisia rohkaistaan yhteistyön alkuun, jonka toivotaan johtavan yhteistuotantoihin ja itsenäiseen kulttuurivaihtoon suoraan erilaisten organisaatioiden välillä.

Tanssin Venäjä-ohjelman koordinaattorina on Tiedotuskeskuksessa aloittanut Anita Parri. Hänet tavoittaa sähköpostilla anita.parri(at)danceinfo.fi tai puhelimitse 044 237 7459.

Katso kaikki Opetus- ja kulttuuriministeriön taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelman toimeenpanoa varten myönnetyt avustukset täältä.