Tanssiammattilaiset kokoontuvat Vilnaan lokakuussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
6.9.2016

KeðjaVilnius on jo 12. Pohjoismaiden ja Baltian tanssiammattilaisten yhteisön kokoontuminen. Ohjelmassa on esityksiä, aamutunteja, luentoja ja keskusteluja.


Lue lisää

KeðjaVilnius 2016 ohjelma ja rekisteröityminen

Seuraa keðjaa myös Facebookissa

www.danceinfo.fi/hankkeet/kedja/

Samankaltaisia aiheita

Kotimaan tanssin ammattilaistapahtuma Kiertoliike

Tanssin Tiedotuskeskuksen syksyn opintomatkat

Pohjoismaiden ja Baltian tanssialan yhteisön ammattilaistapahtuma keðja kokoaa taiteilijat tällä kertaa Vilnaan 13.-16.10.2016.

Ohjelmassa on esityksiä, aamutunteja, luentoja ja keskusteluja mm. tanssikoulutuksen näkymistä, tanssikirjoituksesta, valodramaturgiasta ja tanssitaiteesta lapsille.

Keðja Vilnius on jo 12. Pohjoismaiden ja Baltian tanssiammattilaisten verkostotapahtuma. Tapahtuman tärkein anti on ylläpitää kontakteja lähialueiden tanssitaiteilijoiden välillä, jakaa kokemuksia, tietoa ja ideoita, pohtia ratkaisuja yhteisiin ongelmiin ja luoda yhteistyöverkostoja.

Vilnan kokoontumisen teema on ”Digesting Dance”. Teema käsittelee mm. sitä, miten tanssi ymmärretään – ja miten siitä voi tehdä ymmärrettävää – monimutkaisessa nykymaailmassa.

Tanssia tarkastellaan monesta suunnasta: eri ikäisten, eri taustoista ja kulttuureista tulevien yleisöjen näkökulmasta, luomishaasteiden edessä olevien tanssijoiden ja koreografien perspektiivistä sekä tanssitiedon välittämisestä vastuussa olevien opettajien näkökulmasta.

Pääpuhujina ovat Kööpenhaminan Dansehallernen johtaja, koreografi Efva Lilja Ruotsista, tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila Suomesta, tanssin tutkija, professori Gediminas Karoblis – Norwegian University of Science and Technology, esitystaiteilija ja tutkija Siegmar Zacharias Saksasta sekä lavastustaiteen tohtori, valosuunnittelija Yaron Abulafia Alankomaista.

Viime vuonna keðja-tapaaminen järjestettiin Hammerfestissa ja vuonna 2014 Maarianhaminassa. keðjaVilnius 2016 -tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat liettualaiset Fish Eye sekä Contemporary Dance Association.


Mikä keðja ja kenelle?

  • keðja = pohjoismais-balttilaisia tanssialan ammattikentän tapaamisia ja muita nykytanssin kehittämiseen liittyviä aktiviteetteja
  • keðja = kaikille joita kiinnostaa, miten nykytanssikenttä toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa – ja vähän muuallakin
  • keðja = ihmisille jotka haluavat työskennellä yli rajojen ja luoda paremmat olosuhteet nykytanssille sekä kehittää tanssitaidetta

Katso keðjaVilnius 2016 ohjelma

Rekisteröityminen 15.9.2016 mennessä täällä