Tanssielokuvissa on tunnetta ja politiikkaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.3.2016

7.–10.4. Helsingissä järjestettävä Loikka-festivaali tuo valkokankaalle poliittista tanssielokuvaa. Festivaali on Suomen ainoa ja Pohjoismaiden suurin tanssielokuvaan erikoistunut festivaali ja sitä on järjestetty jo vuodesta 2008.

”Myös tanssielokuva voi olla poliittisesti valveutunutta ja sisältää vahvan kannanoton. Loikan taiteellinen johtaja Kati Kallio sanoo.

Festivaalin päätöspäivänä nähdään ensi kertaa valkokankaalla iranilaisen koreografin ja ohjaajan Afshin Ghaffarianin elämään perustuva kokopitkä elokuva Desert Dancer (2014). Iranin 2009 presidentinvaalien alle sijoittuvassa elokuvassa Ghaffarian riskeeraa henkensä järjestämällä salaisen tanssiesityksen keskelle autiomaata.

Festivaalin ohjelmisto koostuu lyhytelokuvanäytöksistä, avoimen haun elokuvasarjoista ja dokumenttielokuvista sekä pitkistä tanssielokuvista. Kokopitkinä elokuvina nähdään musikaaleja ja uutena näytöskokonaisuutena tanssielokuvan uusia tekijöitä opiskelijanäytöksen muodossa.

Ääni on osa tanssia ja tanssielokuvaa

Loikka-festivaalilla esitellään tänä vuonna myös ääni-ilmaisultaan monimuotoisia ja vahvatunnelmaisia tanssielokuvia.
”Ääni kulkee tanssin kanssa käsi kädessä niin näyttämöllä kuin valkokankaalla. Olen pitkään halunnut nostaa elokuvien äänisuunnittelun ja säveltämisen festivaalin teemaksi; toivoisin tekijöiden panostavan ja kiinnittävän siihen huomiota enemmän”, taiteellinen johtaja Kati Kallio kertoo festivaalin tiedotteessa.

Loikka-tanssielokuvafestivaali järjestetään 7.-10.4.2016 Helsingissä.

www.loikka.fi.