Tanssija, koreografi Panu Varstala palkittiin kulttuuriteosta

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.5.2016

Tanssija-koreografi Panu Varstala on saanut Porvoon taideyhdistyksen myöntämän vuoden 2015 kulttuuriteko-palkinnon. Palkinto myönnettiin Kokonniemi kuntoon –projektissa, jossa yhdistyivät taide ja hyväntekeväisyys.

Kokonniemi kuntoon! Fixa Kokon! on tanssija-koreografi Panu Varstalan käynnistämä hanke, jossa on järjestetty vapaaehtoisvoimin hyväntekeväisyystapahtumien sarja Porvoossa sijaitsevan Kokonniemen maauimalan pukuhuonerakennuksen kunnostukseen

Varstalan toimintansa Kokonniemi kuntoon -hankkeen isänä on ehdottomasti huomion ja kannustuksen arvoinen esimerkkinä yksilön toiminnasta yhteisen hyvän eteen, taideyhdistys perustelee. Varstala on saanut myös useita maanlaajuisesti tunnettuja eri alojen taiteilijoita hankkeeseensa mukaan ja tuonut heitä esiintymään Porvooseen. Lisäksi hän tekee aktiivisesti yhteistyötä porvoolaisten kulttuuritoimijoiden kanssa, perustellaan palkinnon myöntämistä.

Kokonniemi kuntoon keräsi yli 7 000 euroa, joka luovutettiin Porvoon kaupungille käytettäväksi maauimalan pukuhuonerakennuksen kunnostukseen. Korjaustyöt on aloitettu kevään aikana.

Porvoon taideyhdistys on jakanut palkintoa vuodesta 1997 lähtien. Aikaisempina vuosina on palkittu muun muassa dokumentaristi Petteri Saario ja kulttuurimesenaatti Ensio Nieminen.