Tanssija Risto Långille Joensuun kaupungin kulttuuripalkinto

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.11.2018

Joensuun kaupunki palkitsi pyörätuolitanssin uranuurtaja Risto Långin 29.11. osana Joensuu-päivän juhlallisuuksia. Palkinto on 3000 euron arvoinen.

 

Risto Lång on pyörätuolitanssin uranuurtaja, jonka tanssi on tajunnanräjäyttävän kaunista. Hän valmistui vuonna 2011 Suomen ja Euroopan ensimmäiseksi pyörätuolilla liikkuvaksi ammattitanssijaksi. Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti ansioitunut tanssin ammattilainen tekee taiteellista työtään Joensuussa ja on tuonut kaupunkia näkyville jo usean vuosien ajan”, kaupungin tiedotteessa perustellaan.

Lång on esiintynyt aktiivisesti ympäri Suomea ja edustanut Suomea myös kansainvälisillä festivaaleilla. Vuonna 2016 hänet palkittiin 20-vuotisesta taiteellisesta työstään Philanthropist International Award palkinnolla Moskovassa.

Joensuun kaupungin kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1981 lähtien. Palkinto myönnetään yhdelle tai useammalle joensuulaiselle ammattitaiteilijalle, taiteen harrastajalle tai kulttuurijärjestölle tai -ryhmälle. Palkinnon myöntämisen perustana on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Kulttuuripalkinnon saajan päättää hyvinvointilautakunnan sivistys- ja vapaa-aikajaosto. 3 000 euron arvoisen kulttuuripalkinnon myöntää kaupungin hyvinvointilautakunta.