Tanssikuu-festivaali Porissa 2.-10.12.2018

UUTISET JA TIEDOTTEET
Anni Leino, 21.11.2018

Pori Dance Companyn järjestämä Tanssikuu-festivaali valtaa Porin Teatterin päänäyttämön 2.-10.12.2018. Ohjelmistossa saa ensi-iltansa companyn teos Home. Lisäksi tapahtumassa teoksillaan vierailee Susanna Leinonen Company, Theo Clinkard ja Kinetic Orchestra.

Pori Dance Company: Home @Mikko Lampinen

Russell Adamsonin Pori Dance Companylle koreografioima teos Home kysyy, miten hauraaksi käynyt koti, joka ei enää tarjoa totuttua turvaa, vaikuttaa tapaamme kohdata maailma? Kuinka suhteemme muihin tai käsitys itsestämme muuttuvat, kun elämän peruspilareihin pesiytyy epävarmuus ja sekasorto?
Kahden teoksen tuplaillassa nähdään myös companyn teos Karkurit (kor. Mikko Lampinen).

Koko perheelle suunnatusta festivaaliohjelmasta vastaa Kinetic Orchestran vuonna 2015 ensi-iltansa saanut teos Rohkeat. Teoksessa tanssivat Iiro Näkin, Anni Koskisen ja Jarkko Mandelinin lisäksi kuusi- ja kahdeksanvuotiaat Oiva ja Urho, jotka ovat isänsä Jarkon kanssa harjoitelleet pariakrobatiaa ja tanssia jo vuosia.

Susanna Leinonen Companyn ajankohtainen teos Nasty tuo yleisön eteen kaunistelemattoman tulkinnan todellisuudesta, jossa pahuus pesii niin yhteiskunnan rakenteissa kuin meissä itsessämme.

Festivaalin päättää kahden toksen tuplailta, jossa nähdään Pori Dance Companyn teos An Incident of Closeness ja Theo Clinkardin The Days (kantaesitys), jossa esiintyvät tanssijat Ville Oinonen ja Maria Nurmela.

Teosten lisäksi festivaali tarjoaa mahdollisuuden osallistua Theo Clinkardin ja Susanna Leinosen työpajoihin, jotka ovat avoimia niin tanssin ammattilaisille kuin harrastajille.