Tanssin Aika -festivaalilla puhuttavat muuttoliike, inhimillisyys ja some

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.8.2017

Tanssin Aika -festivaalilla (21.–25.9.2017 Jyväskylä) nähdään yhdeksän teosta, jotka pureutuvat paitsi ajankohtaisiin teemoihin, muuttoliikkeeseen, inhimillisyyteen ja sosiaaliseen mediaan, mutta myös ikiaikaisiin aiheisiin, kuten ystävyyteen ja kehoon kerrostuviin muistoihin.

Kaupunginteatterilla esitetään kaksi valtakunnallisen Tanssi liikuttaa! -kiertuehankkeen teosta, Kinetic Orchestran uusin teos Animals ja tanssiteatteri Glims & Glomsin Omnipotens. Teoksessa Animals tanssijat muuttuvat eläimiksi ja etsivät uutta liikkumisen ideaa. Tuomo Railon kevään 2016 ensi-iltateos Omnipotens käsittelee puolestaan paitsi ihmisyyttä, myös silmitöntä väkivaltaa.

Tuomo Railon Omnipotens (Glims & Gloms) ravistelee, herättää ajattelemaan ja rohkaisee toimimaan rauhan puolesta. @ Ilpo Vainionpää.

Keskisuomalaiset tanssiryhmät Off/Balance ja Urban Movements Company (UMC) esittelevät molemmat ensi-iltansa festivaalilla. Off/Balancen ja Veli Lehtovaaran teoksessa Lapsuudenystävä palataan lapsuuteen liikkeellisten muistojen ja kehon kerrostumien kautta. UMC:n Lessons käsittelee taas somen vaikutusta nuorten elämään – mitä kaikkea olisit valmis tekemään julkisuuden vuoksi?

Ismo-Pekka Heikinheimon Writing dancing -teos pohtii tanssia kielenä ja Milla Virtasen ja Jaakko Toivosen teos Blackpool kurkistaa kilpatanssimaailman kulisseihin. Lapsille Tanssin Aika tarjoaa sympaattisen tanssiteatteriteoksen Kylli-koira ja elämisen sietämätön kepeys, joka kertoo koiran ja ihmisen välisestä ystävyydestä.

Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen palaavat kilpatanssivuosiinsa teoksessa Blackpool. @ Leevi Lehtinen.

Festivaalin avaa Thomas Freundlichin ja Neil Owensin musiikkipainotteinen tanssisoolo Immigrant, joka kyseenalaistaa ajatuksen siitä, että traditiot olisivat omiamme: yksikään kulttuuri ei ole maailmasta irrallaan. Festivaali tarjoaa lisäksi tanssielokuvia ja ilmaisohjelmaa keskusteluiden, tanssihaasteiden ja klubien muodossa.