Tanssin ja sirkuksen mainetekopalkinto Barker-teatterille Turkuun

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.3.2016

Tanssin ja sirkuksen mainetekopalkinnon on saanut Barker-teatteri Turusta.  Teatteri-, tanssi- ja sirkusalan ansioituneita tekijöitä palkitsivat Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ja muut teatterialan yhteisöt Thalia-gaalassa. Suomen Teatterit ry palkitsi Vuoden teatterina Teatteri Telakan Tampereelta. Ria Kataja voitti Suomen Näyttelijäliiton jäsenäänestyksen vuoden teatterinäyttelijänä.

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö, on freelancerina toimivien esittävän taiteen ammattilaisten käyttöön perustettu tila Turussa. Barker-teatterin ohjelmisto koostuu omista kantaesityksistä ja vierailuista niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Lisäksi Barker-teatteri ylläpitää taiteilijaresidenssiä.

Mainetekopalkinnon perusteluissa Barker-teatteria kiitetään sen pitkäaikaisesta työstä tanssi- ja sirkustaiteen hyväksi.

”Barker-teatteri edustaa ennakkoluulotonta, taiteiden ja taiteilijoiden välistä vuorovaikutuksen areenaa. Monipuolisen taiteen ja verkottumisen paikkana Barker palvelee turkulaista, suomalaista ja omalta osaltaan myös kansainvälistä tanssi- ja sirkustaidekenttää”, toteaa perusteluissaan mainetekopalkinnon myöntänyt STST, tanssi- ja sirkusalan ammattiliitto.

Espoon kaupunginteatterissa järjestetyssä Thalia-gaalassa palkittiin myös  Maarit Pyökäri (Tampereen Työväen Teatteri) ja Anna Veijalainen (KokoTeatteri) ohjaaja-dramaturgipalkinnolla, nämä myönsi Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit STOD. Teatterikeskus ry:n Vuoden teatteriteko -palkinto myönnettiin porilaisen Rakastajat-teatterin Angelika Meuselille esimerkillisestä toiminnasta lainsuojattomien teatterintekijöiden hyväksi.

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP palkitsi pukusuunnittelija Joanna Weckmanin Illusion-palkinnolla huomionosoituksena tuoreesta tohtorinväitöstutkimuksesta. Sirkuksen tiedotuskeskuksen Sirkuksen Lumo -palkinto myönnettiin Ilona Jäntille. Valosuunnittelija Max Wikström palkittiin Valosäde- ja äänisuunnittelija Hannu Hauta-aho Äänisäde-palkinnolla. Säde-palkinnot jakaa Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV.