Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten yhdistyminen ei etene

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.10.2020

Tanssin tiedotuskeskus ry:n jäsenyhteisöt kannattivat yksimielisesti yhdistymistä, mutta Sirkuksen tiedotuskeskuksen ylimääräinen kokous äänesti yhdistymissuunnitelman kumoon keskiviikkona 21.10.

Sirkuksen tiedotuskeskus ry:n jäsenistö äänesti yhdistymispäätöksestä äänin KYLLÄ 11, EI 7, TYHJIÄ 2. Yhdistyminen ei saanut vaadittavaa 2/3 enemmistöä eli 12 puoltavaa ääntä, ja näin ollen ehdotus kaatui.

Tiedotuskeskusten yhdistymisen tavoitteena on ollut muodostaa kahden pienen toimijan sijaan vahvempi ja vaikuttavampi organisaatio, joka pystyisi toimimaan pitkäjänteisesti ja kehittämään palveluitaan sirkuksen ja tanssin ammattilaisille. Hieman isommassa organisaatiossa mm. taloudellisiin riskeihin olisi pystytty paremmin varautumaan toimintaa kehitettäessä.

”Näimme yhdistymisessä synergiaetuja ja toiminnan kehittämisen mahdollisuuksia ja olemme pettyneitä tulokseen”, sanoo Tanssin tiedotuskeskuksen johtaja Sanna Rekola. ”Pienet organisaatiot ovat haavoittuvia sekä toiminnallisesti että taloudellisesti, ja olemme huolissamme tulevaisuudesta muun muassa veikkausvoittotuottojen alenemisen takia.”

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset jatkavat nyt toimintaansa nykyisessä muodossaan.

Tiedotuskeskuksilla on yhteisiä hankkeita, Pragma Helsinki, kansainväliset messut ja Performing HEL -showcase, joiden parissa yhteistyötä jatketaan suunnitelmien mukaan.

Sekä Tanssin että Sirkuksen tiedotuskeskusten yhdistysten ylimääräiset kokoukset järjestettiin samanaikaisesti 21.10.2020.