Tanssin maineteko -palkinto Alpo Aaltokoskelle ja Hanna-Mari Peltomäelle

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.8.2022

Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST on myöntänyt vuoden 2022 Tanssin maineteko -palkinnon kaikille Tanssin talo -hankkeeseen osallistuneille, erityisesti Alpo Aaltokoskelle ja Hanna-Mari Peltomäelle.

Alpo Aaltokoski teoksessa Navigatio © Stefan Bremer

”Hanke ei olisi toteutunut ilman niin monen henkilön kovaa vaikuttamistyötä ja uskoa tanssin merkitykseen. Myös Suomen Tanssitaiteilijain Liitto, nykyinen STST, on ajanut Tanssin talon perustamista monien vuosikymmenten ajan”, palkintoperusteluissa todetaan.

Esiin nostettiin kaksi nimeä, joilla oli hankkeen kriittisissä vaiheissa erityinen merkitys: tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski ja projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki.

Alpo Aaltokoski kutsui koolle alan ammattilaisia keskustelemaan tanssin talosta keväällä 2007. Tämän jälkeen joukko tanssin kentän aktiiveja teki muun muassa tilakartoitusehdotuksen Helsingin kaupungin kulttuurilautakunnalle, minkä johdosta Tanssin talo -hanke nytkähti merkittävästi eteenpäin. Aaltokoski on tehnyt mittavan työn tanssin kentän ja erityisesti vapaan kentän puolestapuhujana ja hänen työpanoksensa on ollut tärkeä myös Tanssin talo -hankkeelle.

Hanna-Mari Peltomäki toimi Tanssin talo -hankkeen ensimmäisenä palkattuna työntekijänä vuosina 2011-2018. Hänen ja tanssin kentän yhteisen lobbauksen tuloksena Tanssin talo sai muun muassa ensimmäisen merkittävän rahoituksen talon konkreettiseen rakennuttamiseen sekä lopulta myös Helsingin kaupungin tuen taakseen. Jäsenen sanoin: ”Hanna-Mari Peltomäen uskomaton työ mahdollisti Tanssin talon toteutumisen.”

Vuosittain tanssin ja sirkuksen toimijoille jaettavilla mainetekopalkinnoilla STST haluaa kiittää ja nostaa esiin kyseisten alojen ammattilaisia. Sirkuksen maineteko 2022 -palkinnon sai Pirkanmaalla toimiva yhdistys Sirkus Faktori. Maineteot julkistettiin Temen vuosikokouksen iltajuhlassa 29.5.

STST:n uusi puheenjohtaja Sanni Kriikku aloittanut työnsä

Toukokuussa valittu Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST:n uusi puheenjohtaja, tanssija ja taiteilija Sanni Kriikku on aloittanut luottamustoimessa.

Kriikku valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta syksyllä 2021. Hän on ollut STST:n hallituksessa mukana vuodesta 2019, joista viimeisimmän vuoden varapuheenjohtajana sekä Temen hallituksen jäsenenä.

STST:n edellinen puheenjohtaja, tanssitaiteilija Veera Lamberg aloitti elokuussa Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellisena johtajana.