Tanssin talo panostaa kaksikielisyyteen

UUTISET JA TIEDOTTEET
13.2.2017

Tanssin talo toteutti yhdessä Zodiakin kanssa ruotsinkielisen yleisötyöprojektin Sivuaskel-festivaalilla. Svenska kulturfondenin rahoittamaa pilottia seuraava projekti on jo suunnitteilla.

Dyk i dansen! -yleisötyöprojekti toteutettiin helmikuussa pidetyn Sivuaskel-festivaalin yhteydessä. Tanssin talolla on jo toimintansa alkuvaiheessa vahva tahtotila  ruotsinkielisen yleisötyön tekemiseen ja kaksikielisyyteen, kertoo yleisötyöntekijä Jenni Sainio.

Nyt toteutetussa projektissa Sivuaskel-festivaalin järjestäjä Zodiak – Uuden tanssin keskus vastasi tanssiesitysten tuottamisesta, kun taas Tanssin talon vastuulla oli yleisötyön sisältöjen suunnittelu ja toteutus.

Yleisötyön osaksi valittiin kolme tanssiteosta, joiden profiilien mukaisesti osallistujiksi houkuteltiin erityisesti koulu-, nuoriso- ja erityisryhmiä, sekä nuoria aikuisia. Kiinnostusta on ollut, mutta Sainio törmäsi ryhmiä lähestyessään muun muassa siihen, ettei monilla kouluilla ollut mahdollisuutta kustantaa esityslippuja ja että teosten sisällöt koettiin liian vaikeiksi. Lisäksi Tanssin talo ja Zodiak eivät toimijoina ole kovin tunnettuja uusien yleisöjen keskuudessa.

”Tieto tästä projektista on kuitenkin levinnyt hyvin ja selvästi tarvetta tanssin parissa tehtävälle yleisötyölle on. Olemmekin jo suunnitelleet seuraavaa ruotsinkielistä yleisötyöprojektia, jossa voimme kehittää mallia nyt oppimamme perusteella”, Sainio sanoo. Suunnitelmia ja rahoitushakemuksia tuleville projekteille on jo vireillä.