Tanssin taloa ylläpitää jatkossa säätiö 

UUTISET JA TIEDOTTEET
19.12.2022

Tanssin talo © Hannu Rytky

Tanssin talo ry perustettiin vuonna 2010 edistämään tanssitaiteelle ja -kulttuurille sopivan toiminta- ja tilakokonaisuuden syntymistä Helsinkiin.

”Tanssin talolla on vahvasti yhteisölliset juuret, ja yhdistysmuoto on palvellut tärkeän yhteisen tavoitteen aikaansaamista. Nyt talon avaamisen jälkeen ja toiminnan kasvaessa nähdään säätiön palvelevan parhaiten talon toiminnan ja rahoituksen kehittämistä sekä hallinnon vakautta”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Tuuli Kousa.

2.2.2022 avatun Tanssin talon tehtävänä on yhdistää yleisö ja tanssi edistämällä, tukemalla ja toteuttamalla monimuotoista tanssitaidetta ja -kulttuuria.

Tanssin talon toiminta henkilöstöineen siirtyy tulevaan säätiöön. Tanssin talo säätiöllä on seitsenhenkinen hallitus. Yhdistys nimitti säätiön ensimmäiseksi hallitukseksi Tanssin talo ry:n nykyisen hallituksen: Tuuli Kousa (puheenjohtaja), Sofigaten markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kirsi Monni (varapuheenjohtaja), Taideyliopiston teatterikorkeakoulun koreografian professori Leena Mickwitz, varatuomari Hanna Rosendahl, Tampereen teatterikesän toiminnanjohtaja Risto Ruohonen, Oulun kulttuurisäätiön Oulu2026 hallituksen puheenjohtaja Anna Moilanen, yrittäjä, ja Riku Lievonen, viestintäkonsultti.

Talon toimintaa tukevat Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus

2.2.2022 ovensa avannut Tanssin talo on Suomen ensimmäinen tanssille omistettu esitys- ja tapahtumatila, joka tarjoaa näyttävät puitteet tanssin ja sirkuksen esittämiselle ja kokemiselle ympäri vuoden. Talossa on tarjolla sekä kotimaisia että kansainvälisiä tanssin ja esittävän taiteen esityksiä. Tanssin talon ohjelma muodostuu eri kulttuuritoimijoiden tuottamista ohjelmasisällöistä sekä Tanssin talon omasta ohjelmahanketoiminnasta.

Tanssin talon ohjelmakumppaneina toimivat Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus. Tanssin talon toimintaa tukevat Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus. Tanssin talon vuosina 2020-2023 toteutettavaa SPARKS-ohjelmahanketta tukee Suomen Kulttuurirahasto ja avajaisvuosina 2022-2023 toteutettavaa kansainvälistä vierailuohjelmaa Jane ja Aatos Erkon Säätiö.