Tanssin talon hallitus vaihtui ja Form-nimestä luovuttiin

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.8.2020

Yli kolmasosa jäsenistä toivoi ylimääräistä kokousta: "Vaadimme yhdistyksen ylimääräisen kokouksen järjestämistä: keskustelua Tanssin talon brändistä ja strategiasta sekä äänestystä Tanssin talon nimen palauttamisesta."

Tanssin talon arkkitehtuurikuva

Tanssin talo © JKMM Arkkitehdit

Kiista tulevan talon nimestä johti Tanssin talo -yhdistyksen ylimääräisen kokouksen järjestämiseen heinäkuussa. Kokouksessa päätettiin, että vuonna 2022 avattavan talon nimeksi tulee Tanssin talo ja toukokuussa lanseeratusta Form-nimestä luovutaan. Mahdollisista kieliversioista talon nimestä ei vielä päätetty.

Form-nimi ja sen yhteydessä julkistettu visuaalinen ilme herättivät tanssitaiteilijoiden parissa paljon kysymyksiä ja vastustusta. Jo yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa 9.6. hallitus vaihtui suurelta osin ja hallituksen jäsenmäärä nostettiin seitsemästä yhdeksään.

Kaudella 2020–2021 Tanssin talo ry:n hallituksessa uusia jäseniä ovat Roza Ahmad, Sara Hirn, Maija Karhunen, Sibiry Konaté, Leena Mickwitz, Kirsi Monni ja Risto Ruohonen. Entisestä hallituksesta jatkavat Leena Liusvaara ja Hanna Rosendahl. Uutena hallituksen puheenjohtajana aloittaa OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa. Kousa on ollut jäsenenä Tanssin talo ry:n hallituksessa vuosina 2011–2014. Helsingin kunnallispolitiikassa hän on ollut mukana toimessaan kaupunginvaltuustossa vuosina 2009–2019, joista viimeiset vuodet valtuuston puheenjohtajana.