Tanssin talon pohjapiirrokset julki – Päänäyttämölle 700 paikkaa ja korkeutta 21 metriä

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.4.2019

Tanssin talon uudisrakennus rakentuu Kaapelitehtaan yhteyteen. Lisäksi talon käyttöön peruskorjataan tiloja nykyisen Kaapelitehtaan sisältä. Talon rakennusaika on noin kaksi vuotta. Katso pohjapiirustukset.

Tanssin talon ytimessä ovat 700-paikkainen Erkko-sali, 250-paikkainen Pannuhalli sekä Tapahtumatori.

700-paikkainen Erkko-sali tarjoaa komeat puitteet kansainvälisen tason esityksille. Pääsalin muodostavat katsomo, näyttämö sivu- ja takatiloineen sekä sivunäyttämö. Näyttämön korkeus on jopa 21 metriä, mikä mahdollistaa vaikuttavat toteutukset. Sali voidaan jakaa nosto-ovilla myös erillisiksi esitystiloiksi pienempiä produktioita varten.

Kaapelitehtaan nykyinen Pannuhalli tulee Tanssin talon käyttöön ja on muunneltavissa 250 katsojalle. Pannuhallin rouhea teollisuushenkinen tunnelma säilytetään. Tilan vapaa korkeus on noin 11 metriä.

Molemmista saleista on suora yhteys 2. kerroksessa sijaitsevaan esiintyjälämpiöön. Harjoitussali sijaitsee Kaapelitehtaan nykyisissä tiloissa ja sen koko on 12 x 14 metriä. Tilaan tulee peilit ja balettitangot. Harjoitussaliin voi kulkea paitsi uudisrakennuksen myös Kaapelitehtaan A-rapun kautta. Talon toimistoon tulee monikäyttötila, joka on varattavissa vierailevien esitysten tuotannollisen henkilökunnan työskentelyyn.

Talosta löytyy myös paja ja AV-tuotantotila, pukuhuoltotiloja ja pesula sekä erilaisia teknisiä tiloja esiintyvien ryhmien käyttöön.

Tanssin taloon saapuva yleisö kulkee tapahtumatorin kautta. Tapahtumatori on Tanssin talon sydän, jossa voi kokea erilaisia tapahtumia ja esityksiä tai nauttia ravintolapalveluista.

”Nyt voimme siirtyä varsinaisen toiminnan suunnitteluun ja talon opetteluun. Tämä on tärkeä askel kohti Tanssin taloa”, iloitsee johtaja Matti Numminen.

Tanssin talon kaavasta on kuitenkin tehty valitus, jonka käsittely hallinto-oikeudessa on vielä kesken. Kaavavalituksen jälkeen haetaan rakennuslupaa Helsingin kaupungilta. Tanssin talon suunnittelu jatkuu hyväksyttyjen pohjapiirustusten pohjalta. Talon rakennusaika on noin kaksi vuotta.

Tutustu Tanssin talon pohjapiirroksiin täällä ›