Tanssin talon rakennushanke on valmis

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.12.2021

Tanssin talo avaa ovensa aikataulussa helmikuussa 2022. Julkisivun viimeisetkin suojamuovit poistetaan ennen Tanssin talon avajaisia.

© Daniel Torsell / Eficic Oy

Tanssin talo © Daniel Torsell / Eficic Oy

Tanssin talon rakennushanke saavutti yhden päätepisteensä 25. marraskuuta, kun sen työmaa luovutettiin tilaaja Kiinteistö Oy Kaapelitalolle. Viimeistelytyöt jatkuvat vielä vuoden 2022 puolelle.

Rakennushankkeesta on vastannut Haahtela-rakennuttaminen Oy, ja suunnittelusta ovat vastanneet yhteistyössä JKMM Arkkitehdit Oy ja ILO Arkkitehdit Oy pääsuunnittelijana Teemu Kurkela ja vastaavana rakennussuunnittelijana Pia Ilonen.

”Mahtavaa, että rakennushanke on nyt valmis! Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari toteaa tyytyväisenä. ”Kunnallisvalituksen jälkeen olemme pysyneet aiotussa aikataulussa, ja Tanssin talo pääsee avautumaan suunnitellusti vuoden 2022 helmikuussa. Hanke tuli maksamaan 42 miljoonaa euroa, mikä ylittää budjettiarvion vain 5 %:lla. Onnistuimme onneksi suojautumaan koronan aiheuttamalta pahimmalta hintapiikiltä.”

Yhteensä noin 6800 m2:n hankkeen rahoituksesta 15 milj. € tuli Jane ja Aatos Erkon säätiöltä, 9,95 milj. € Helsingin kaupungilta ja 7,25 milj. € valtiolta. Kaapelitalo kattaa 2 milj. € budjettiylityksen, jonka jälkeen yhtiön rahoitusosuus on noin 10 milj. €.

– Jotta saatoimme oikeuttaa yhtiön näin suuren panostuksen hankkeeseen, halusimme varmistaa, että lopputulos palvelee kaikkia Kaapelitehtaan käyttäjiä, Huotari täsmentää.

Talon vuokralaiset ja kävijät olivat mukana suunnittelussa alusta lähtien

Kaapelitehtaan kulttuuri- ja taidevuokralaiset sekä kävijät osallistettiin suunnitteluun jo heti alkumetreiltä. Heiltä saadun palautteen perusteella 30 vuotta vanhaa kulttuurikeskusta on uudistettu merkittävästi Tanssin talon rakennushankkeen aikana.

Tammikuussa 2022 Kaapelitehtaan sisäpihalle avautuu uusi katettu Lasipihaksi nimetty aula. Siellä kävijöitä palvelee infopiste, lipunmyynti sekä Tehtaanmyymälä, joka toimii samalla sisäänkäyntinä Kaapelitehtaan kolmeen museoon. Jatkossa Lasipihalta on käynti kellarirampin kautta myös kaikkialle muualle kulttuurikeskukseen.

”10 m korkea, 16 m leveä ja 50 m pitkä Lasipiha on uniikki tila Helsingissä. Toivomme, että siellä voidaan toteuttaa myös erilaisia installaatioita ja taideprojekteja”, Kai Huotari sanoo.

Myös Kaapelitehtaan logistiikkaa on parannettu muun muassa kääntämällä lastausreittejä kiinteistön ulkokehälle sekä avaamalla tehtaan sisäisiä kulkureittejä. Kaapelitehtaan tapahtumatilojen käytettävyys ja talon vuokralaisten kulkeminen ovat oleellisesti monipuolistuneet.

Hankkeen aikana yhtiö on lisäksi uudistanut Kaapelitehtaan brändin ja visuaalisen ilmeen, julkaissut uudet www-sivut sekä avannut kahvila-, myymälä- ja tapahtumatila Kaapelitehtaan Konttorin palvelemaan vuokralaisia ja kävijöitä.