Tanssin talon rakennustyöt alkavat maanantaina 7.10.2019

UUTISET JA TIEDOTTEET
1.10.2019

Tanssin talon uudisrakennus nousee Kaapelitehtaan koillispäätyyn. Talon maanrakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2019.

© JKMM Arkkitehdit

“Lokakuussa käynnistyvät maanrakennustyöt ovat valtava loikka kohti pitkäaikaisen unelman toteutumista. Odotamme innolla, että pääsemme täyttämään uudet tilat tanssikokemuksilla,” iloitsee Tanssin talon johtaja Matti Numminen.

Kiinteistöosakeyhtiö Kaapelitalo aloittaa Tanssin talon rakentamisen maanrakennusurakalla 7.10.2019. Tämä rakentamisen äänekkäin vaihe kestää arviolta noin kolme kuukautta, josta paalutuksen osuus on arviolta kuukausi. Varsinaiset uudisrakennuksen rakennustyöt pyritään käynnistämään vielä tämän vuoden puolella.

“Samalla kun talon rakentaminen alkaa perustan luomisella, työskentelemme tiiviisti tulevan toiminnan kivijalan rakentamiseksi. Luomme organisaation sisäiset prosessit tulevaa toimintaa silmällä pitäen. Ohjelmatiimimme valmistelee avajaiskausien ohjelmistokattausta, laatii suuntaviivoja yhteistyöhön strategisten kumppaneidemme kanssa ja määrittelee tilavuokrauksen perusperiaatteet,” avaa Numminen tämänhetkisiä työvaiheita.

Tanssin talossa työskentelee tällä hetkellä johtajan lisäksi ohjelmatiimiin kuuluvat Mikael Aaltonen ja Pia Krämer, viestinnästä ja brändityöstä vastaava Noora Kykkänen, sekä tiedon- ja toiminnan -hallintaprosesseja valmisteleva Mirva Tamppinen. Marraskuussa joukkoon liittyy Faith Tan.

“Tähtäimenä on tuoda tanssi eläväksi osaksi yhteiskuntaamme ja luoda aitoa kohtaamisten kulttuuria. Teemme töitä tiiviillä ja tehokkaalla tiimillä. Rahoituksen niin suodessa jatkamme organisaatiomme vahvistamista rekrytoinneilla ensi vuoden aikana. Tässä käynnistämisvaiheessa julkisen tuen tarve on merkittävä, kun yhdistyksellä ei ole vielä mahdollisuuksia laajamittaiseen omaan tulonhankintaan. Olemme kiitollisia jokaisesta julkisesta eurosta, joka toimintaamme ohjautuu,” selventää Numminen talon rahoituksellista tilannetta.

Noin kahden vuoden päästä Suomen ensimmäisen tanssille omistetun näyttämön valot syttyvät ja tanssilla on vihdoin ansaitsemansa tila loistaa.

Seuraa rakennustöiden etenemistä KOy Kaapelitalon verkkosivuilla tanssintalorakentuu.fi .