Tanssin talon tuleva johtaja on Matti Numminen

UUTISET JA TIEDOTTEET
Sanna Kangasluoma, 29.5.2018

Matti Numminen on johtanut Riihimäen Teatteria vuodesta 2015. Teatteri valittiin vuonna 2017 vuoden teatteriksi.

Matti Numminen © Tiia Lappalainen

Matti Numminen tuntee esittävän taiteen kentän haasteet ja rakenteet, hänellä on kokemusta johtamisesta ja näkemystä Tanssin talon toimintatavasta”, Tanssin talon hallituksen puheenjohtaja Sanna Rekola sanoo.

Kysymykseen siitä, eikö tanssin kentältä löytynyt sopivaa henkilöä, Rekola vastaa:

”Haimme avarakatseista ja innovatiivista johtajaa, joka pystyy luotsaamaan tanssin talon toimintaa monenlaisten tuotanto- ja yhteistyömallien kombinaatiossa. Tanssin syvällinen tuntemus ei tässä kohtaa ollut se ensisijainen asia, mutta tietenkin täytyy tunnistaa tanssialan monenlainen potentiaali.”

Johtajan työparina tulee toimimaan ohjelmapäällikkö, jonka rekrytointi aloitetaan kesäkuussa.

Tanssin talon johtajahakuun tuli 37 hakemusta. Hakijoiden taso oli kova, ja ehdokkaina oli hyvin erilaisia henkilöitä eri aloilta. Rekrytointiprosessi toteutettiin yhdessä johdon rekrytointiin erikoistuneiden ammattilaisten kanssa, Tanssin talon tiedotteessa kerrotaan.

Matti Numminen on teatteritieteen maisteri. 34-vuotias Numminen on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien Riihimäen Teatterissa, ensin tuottajana ja vuodesta 2015 lähtien toimitusjohtajana vastuullaan teatterin operatiivinen johtaminen sekä taiteellinen suunnittelu yhdessä taiteellisen johtajan kanssa. Numminen on tunnettu myös nimellä Matti Arnkil.

Riihimäen Teatteri valittiin vuoden teatteriksi 2017. Se on viime vuosien toiminnassaan tietoisesti avautunut monenlaiselle yhteistyölle vapaan kentän kanssa. Nummiselle Tanssin talon johtajuus on luontevaa jatkoa hänen Riihimäen Teatterissa tekemälleen työlle.

”Tanssin talo tuo muun muassa yhteistuotantojen kautta resursseja koko kentälle. Talon toiminta-ajatuksessa korostuvat täsmälleen samat ajatukset, joita kohti olen pyrkinyt viemään esittävän taiteen kenttää omassa työssäni”, Numminen sanoo.

Tavoitteenani on, että Tanssin talosta tulee tunnustettu kansainvälinen ja kansallinen toimija. Samalla se on organisaatio, jossa pystymme uudistamaan taiteen tuotannollista ajattelua.

Numminen aloittaa Tanssin talon johtajana 1.12.2018, jolloin myös talon nykyinen, vuodesta 2011 hanketta luotsannut toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki siirtyy pois Tanssin talon palveluksesta.

”On ollut hienoa olla mukana viemässä läpi näin historiallista hanketta suomalaisella tanssin kentällä. Rakennusvaihe on nyt alkamassa ja talon ovet avautuvat jo reilun kahden vuoden päästä. Nyt on hyvä hetki vaihtaa vetovastuu talon uudelle johtajalle”, Peltomäki sanoo.

Tanssin talon rakentaminen alkaa tämä vuoden loppupuolella ja talo avaa ovensa yleisölle Kaapelitehtaalla syksyllä 2020.