Tanssin talon uusi johtaja on Niki Matheson

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.11.2020

Niki Matheson aloittaa Tanssin talon johtajana ensi tammikuun alussa. Hän siirtyy Tanssin taloon Kulttuuritehdas Korjaamon johdosta.

Niki Matheson Kuva Liisa Takala.

”Niki Mathesonin valinnassa korostui vahva kokemus kulttuurisektorin hallinto- ja johtamistehtävistä ja syvällinen ymmärrys tanssista substanssina. Hän on osoittanut niin työhistoriassaan kuin valintaprosessissa kykenevänsä sovittamaan yhteen erilaisia intressejä ja johtamaan kokonaisuuksia. Hallitus on hyvin iloinen saadessaan Nikin johtamaan Tanssin taloa kriittisessä vaiheessa – rakentamaan Tanssin talon toimintamallia kaiken tanssin talo -periaatteella, sitouttamaan kumppaneita ja vahvistamaan rahoituspohjaa yhdessä tiimin ja hallituksen kanssa”, kertoo Tanssin talo ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuuli Kousa.

Niki Matheson (s. 1967) on pitkän linjan taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan hallinnon ja tuotannon ammattilainen, jonka työhistoriasta merkittävä osa on kulunut Suomen suurimman taidefestivaalin, Helsingin juhlaviikkojen hallintojohtajana v. 2007–2019. Mathesonilla on vahva kokemus myös tanssin parissa työskentelystä, hän on toiminut esimerkiksi Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä ja Skånes Dansteaterissa sekä tanssifestivaaleilla (URB, Kuopio Tanssii ja Soi, Liikkeellä marraskuussa, Helsingin Tanssiareena). Mathesonilla on taustallaan koreografin opinnot ja esittävän taiteen tuottajan tutkinto Teatterikorkeakoulusta.

”Tanssin talo on ainutlaatuinen hanke ja merkittävä kulttuuriteko. Olen todella innoissani mahdollisuudesta liittyä Tanssin talon tiimiin”, Niki Matheson kommentoi. ”Tanssin talo on palveluorganisaatio, jonka tehtävä on yhdistää tanssi ja yleisöt, ja odotan, että pääsen yhdessä alan toimijoiden kanssa saattamaan tanssia sen moninaisissa muodoissa mahdollisimman laajan yleisön saataville.”

Alkuvuodesta 2022 avattava Tanssin talo rakennetaan Kaapelitehtaan yhteyteen Helsingin Ruoholahteen. Rakennushankkeen rahoittavat Jane ja Aatos Erkon säätiö, Helsingin kaupunki, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Kiinteistö Oy Kaapelitalo.

Kaksi vuotta Tanssin talo -hanketta luotsannut Matti Numminen jätti yhdistyksen johtajan tehtävän 23.10.2020. Nummisen työsuhde päättyi hänen ja Tanssin talo ry:n yhteisellä sopimuksella.