Tanssin tiedotuskeskuksen Cinars-matkatukea kolmelle

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.8.2018

Tanssin tiedotuskeskus tukee kolmen taiteilijan ja tuottajan osallistumista CINARS messu- ja showcasetapahtumaan Montrealissa 12.-17.11.2018.

Matkatuki myönnettiin:

Maria Nurmela, koreografi
Hanna Pajala-Assefa, tanssitaiteilija ja VR-sisältötuotannon asiantuntija
Elina Tanskanen, kansainvälisten asioiden koordinaattori, Susanna Leinonen Company

Matkatuki (1500 €) on tarkoitettu kattamaan osan matka-, majoitus- ja rekisteröitymiskuluista.

Valinnoissa painotettiin matkatuen ja Cinarsiin osallistumisen merkitystä hakijan omalle työlle sekä jo olemassa oleviin suunnitelmiin Pohjois-Amerikassa. Määräaikaan mennessä tuli 14 hakemusta. Hakemusten perusteella valinnan tekivät toiminnanjohtaja Sanna Rekola ja projektipäällikkö Riitta Aittokallio.

Tanssin tiedotuskeskus on messuilla mukana yhteispohjoismaisella messuosastolla. Osastolla on mukana myös Sirkuksen tiedotuskeskus. Suomalaisia tanssi- ja sirkusammattilaisia osallistuu messuille yhteensä 16.

CINARS on Montrealissa, Kanadassa joka toinen vuosi järjestettävä suuri esittävien taiteiden (tanssi, teatteri, sirkus, musiikki) messu- ja showcasetapahtuma.
CINARSiin osallistuu noin 1500 osallistujaa 40 maasta ja sen showcasessa ja OFF-CINARS-ohjelmistossa nähdään 170 esitystä. Järjestäjänä toimii kansainvälistä esitysvientiä ja promootiota edistävä CINARS-organisaatio.