Tanssin tiedotuskeskuksen vuosi 2018 painottui tanssin kentän toiminnan vahvistamiseen kotimaassa ja kansainvälisesti

UUTISET JA TIEDOTTEET
Sanna Kangasluoma, 2.5.2019

Tanssin tiedotuskeskuksen vuosikertomus 2018 on ilmestynyt. Vuotta 2018 leimasivat kansainvälinen toiminta, lukuisat koulutus- ja muut ammattilaistilaisuudet sekä kehitystyö ja tulevien hankkeiden valmistelu ja hankerahoituksen hankkiminen.

Kentän toiminnan vahvistamiseen kiinnitettiin erityishuomiota. Tanssin ammattilaisille järjestettiin lukuisia koulutus- ja muita ammattilaistilaisuuksia, mm. viestintävalmiuksien kehittämisestä ja kansainvälistymiskysymyksistä. Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa tehtiin aikaisempaa enemmän ja laajemmin yhteistyötä, mm. monet koulutuksista toteutettiin yhdessä.

Tanssialan toimintaedellytysten parantamiseksi kehitettiin ja työstettiin tanssin kentän yhteistä vaikuttajaviestintää. Taustalla oli OKM:n alkuvuonna julkistama esitys esittävän taiteen ja museoiden valtionrahoituksen uudistamisesta, jota kommentoitiin. Myös lähestyvä vaalivuosi vaati yhteisten tavoitteiden muotoilemista.

Kansainvälisessä toiminnassa korostuivat pohjoismainen yhteistyö eri hankkeissa ja yhteisissä messuesiintymisissä sekä tanssin Venäjä-ohjelma. Kansainvälisen toiminnan  yhtenä painopisteenä on jo pitkään ollut myös Aasia. Lisäksi vuonna 2018 Tanssin tiedotuskeskus esitteli suomalaista tanssia messuilla ja tapahtumissa Saksassa, Japanissa, Kanadassa ja Islannissa sekä järjesti opintomatkoja tanssitaiteilijoille ja -tuottajille.

Vuosikokouksessa 25.4.2019 hyväksyttiin vuoden 2018 toimintakertomus sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2019. Tutustu toimintakertomukseen täällä ›

Vuosikokous valitsi Tiedotuskeskukselle uuden hallituksen kaudelle 2019–2020

Hallituksessa jatkavat:
Maija Eränen (Piia Ahonen)
Antti Seppänen (Katja Jokinen)
Sami Helenius (Jukka Haapalainen)
Riina Hosio (Riia Niemelä)

Erovuoroisten tilalle uusiksi jäseniksi valittiin:
Kati Kivilahti-Fagerudd (Hannele Niiranen)
Anniina Kumpuniemi (Sanna Meska)
Metsälintu Pahkinen (Pirjo Kainu)
Sanna Myllylahti (Salli Berghäll)

Tanssin tiedotuskeskus on tehnyt työtä suomalaisen tanssin puolesta jo vuodesta 1980

Tanssin tiedotuskeskuksen perustehtävä on edistää tanssitaiteen asemaa, toimintaedellytyksiä ja tunnettuutta Suomessa sekä suomalaisen tanssitaiteen tunnettuutta ulkomailla. Se parantaa tanssin asemaa myös lisäämällä tanssikulttuurin näkyvyyttä ja arvostusta. Työ kohdistuu ensisijaisesti tanssiammattilaisiin, päättäjiin ja vaikuttajiin.

Tiedotuskeskuksen vuotuinen budjetti vaihtelee 500 000 – 700 000 euron välillä. Vuonna 2018 kokonaiskulut olivat noin 500 000 euroa ja OKM:n toiminta-avustus oli 440 000 euroa.

Tanssin tiedotuskeskuksella on yksitoista jäsenyhteisöä, jotka edustavat laajasti suomalaista tanssin kenttää, tanssitaidetta ja tanssikulttuuria: Suomen kansallisooppera ja -baletti, Suomen Nuorisoseurat ry, Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry, Suomen Tanssinopettajain Liitto STOL ry, Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry, Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST ry, Suomen Tanssiurheiluliitto STUL ry, Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu TeaK ja Zodiak Presents ry.

Tutustu toimintaamme täällä ›

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Sanna Rekola, 09 612 1075, sanna.rekola@danceinfo.fi