Tanssin tiedotuskeskus kokosi vuoden 2020 yhteen ja sai uusia jäseniä hallitukseen

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.4.2021

Viime vuonna 40 vuotta täyttäneen Tiedotuskeskuksen toiminta erosi ns. normaalista vuodesta monella tasolla. Korona vei kokoukset verkkoon ja peruutti sekä kotimaan sisäiset että kansainväliset kohtaamiset. Poikkeuksellisena vuonna runsaasti työtä teettivät kentän tilannetta selvittäneet kyselyt.

Tanssin tiedotuskeskuksen vuosi 2020 lukuina I

Tanssin tiedotuskeskuksen vuosi 2020 lukuina I

Koronakriisi vaikutti sekä tanssin kentän että Tiedotuskeskuksen toimintaan tavalla, jonka kaikkia vaikutuksia voi arvioida vasta pidemmän ajan päästä. Vuoden aikana saatettiin päätökseen myös Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa toteutettu yhdistymistä pohtiva prosessi. Se päättyi sirkuksen jäsenyhteisöjen yhdistymistä vastustavaan kantaan.

Koronan tuoma poikkeustila ei vähentänyt tehtävän työn määrää, työn luonne vain muuttui. Osin se tuotti uutta työtä muun muassa kentän tilannetta selvittävien kyselyjen muodossa.

Henkilökunnan kirjoittamissa 40-vuotisartikkeleissa tarkasteltiin Tiedotuskeskuksen toiminnan vaiheita suhteessa tanssin kentän kehitykseen, institutionalisoitumiseen, alan näkyvyyden kasvamiseen, kansainvälisyyteen, tiedontuotantoon ja tanssitaiteilijoiden uraan. Kiinnostavaa oli havaita, miten tiiviisti Tiedotuskeskuksen toiminta on kytkeytynyt alan kehitykseen, osin saaden kentältä impulsseja toiminnan kehittämiseen ja osin antaen panoksensa alan muutokseen.

Vuoden lopussa käännettiin katse historiasta tulevaisuuteen haastattelusarjassa, jossa tanssitoimijat nostivat esiin ajankohtaisia tanssipoliittisia aiheita ja kehitystarpeita.

Tanssin tiedotuskeskuksen vuosi 2020 lukuina II

Tanssin tiedotuskeskuksen vuosi 2020 lukuina II

Poikkeusvuoteen osuneena syntymäpäivänä emme päässeet juhlimaan yhdessä kentän kanssa, vaan tilasimme toimistolle 40 donitsia ja joimme kahvit henkilökunnan kesken. Juhlatunnelma olisi toki ollut korkeampi, jos olisimme voineet juhlia yhdessä koko tanssiyhteisön seurassa!

Tulevia vuosia leimaa epävarmuus, mutta myös aito toivo kestävämmistä toimintamalleista ja rakenteista. Olemme kenttänä entistä resurssiviisaampia, harkitsevampia ja strategisempia. Tulevaisuuteen valmistauduimme muun muassa edistämällä kestävämpiä ja vastuullisempia toimintatapoja Ice Hot Nordic Dance -yhteistyössä ja Performing HEL -katselmuksen valmistelussa.

Merja Snellman jatkaa Tiedotuskeskuksen hallituksen puheenjohtajana

Tanssin tiedotuskeskuksen vuosikokous pidettiin maanantaina 19.4. Hallituksen puheenjohtajan pestissä jatkaa Vantaan tanssiopiston rehtori Merja Snellman.

Lisäksi hallituksessa jatkavat (suluissa varajäsenet) Jukka Haapalainen (Ari Tenhula), Piia Korpi (Stina Koivisto), Riina Hosio (Johanna Hurme) ja Veera Lamberg (Katja Jokinen).

Uusina jäseninä aloittivat (suluissa varajäsenet) Pirjo Kainu (Salla-Korja-Paloniemi), Marja Korhola (Sanna Meska), Salli Berghäll (Maria Saivosalmi-Katinas) ja Kati Kivilahti-Fagerudd (Milla Malmberg).