Tanssin Tiedotuskeskuksen vuosikertomus julkaistu

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.5.2017

Tanssin Tiedotuskeskuksen vuoden 2016 vuosikertomus on julkaistu uudistetulla ulkoasulla. Vuosikertomuksesta selviää, että toteamus “Working for Finnish Dance” piti jälleen paikkansa: vuoden aikana muun muassa valmisteltiin Koko Suomi tanssii -hanketta, saatiin verkkosivu-uudistus maaliin, kehitettiin tilastointia sekä jatkettiin ja valmisteltiin uusia kansainvälisiä yhteistyöhankkeita.

“Vuosi oli täynnä innostusta uusien asioiden edessä. Avokonttorissa on katto korkealla ja tilaa huikeille ideoille”, summaa viestintäpäällikkö Sanna Kangasluoma.

Vuonna 2016 Tiedotuskeskuksen toiminnassa painottui kotimaa ja erityisesti tanssin näkyvyyden lisääminen ja tietopohjan laajentaminen. Vuoden aikana alettiin esimerkiksi valmistella Koko Suomi tanssii -hanketta, joka on suurin Tiedotuskeskuksen koskaan toteuttama tanssin näkyvyyskampanja suuren yleisön keskuudessa.

Kesäkuussa avautuivat Tiedotuskeskuksen uudet entistä selkeämmät ja erilaisia kohderyhmiä paremmin palvelevat verkkosivut. Tilastointia kehitettiin yhdessä Sirkuksen Tiedotuskeskuksen kanssa ja tiedonkeruuta laajennettiin muun muassa yleisötyöhön ja yhteisötanssiin.

Kansainvälisen toiminnan vuoteen mahtui sekä uusia yhteistyöhankkeita että pitkäaikaisen yhteistyön jatkumista. Esimerkiksi pohjoismainen ICE HOT -yhteistyö ja Venäjä-ohjelma jatkuivat menestyksekkäästi. Uusia yhteistyöprojekteja käynnistyi ja valmisteltiin muun muassa Hong Kongiin, saksankielisiin maihin ja Koreaan.

Tanssin Tiedotuskeskuksen vuosikertomus on luettavissa kokonaisuudessaan danceinfo-sivuilta.

Tanssin Tiedotuskeskuksen uusi hallitus

Tanssin Tiedotuskeskukselle valittiin uusi hallitus vuosikokouksessa 19.4.2017.

Hallituksen jäseninä jatkavat (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet):

Maija Eränen (Piia Ahonen)
Sami Helenius (Jukka Haapalainen)
Outi Kallinen (Hannaleena Markkanen)
Tuomas Mikkola (Riia Niemelä)

Erovuoroisten tilalle valittiin henkilökohtaisine varajäsenineen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi:

Sanna Meska (Hannele Niiranen)
Anniina Kumpuniemi (Pirjo Kainu)
Metsälintu Pahkinen (Anna Veijalainen)
Mammu Rankanen (Raija Vuorio)

Tanssin Tiedotuskeskus on yksi kahdeksasta opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta taiteen tiedotuskeskuksesta. Sen tehtävänä on edistää tanssitaiteen asemaa, toimintaedellytyksiä ja tunnettuutta Suomessa sekä suomalaisen tanssitaiteen tunnettuutta ulkomailla.