Tanssin Venäjä-ohjelma toteutuu verkossa

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.11.2020

Korona on iskenyt rajusti kansainväliseen vaihtoon ja toimintaan tanssialalla. Kun matkustusrajoitukset ovat pitkittyneet, kohtaamisia ja työskentelyä rajojen yli on onneksi pystytty toteuttamaan etänä ja verkkoyhteyksin. Tanssin Venäjä-ohjelmassa toteutuu loppuvuonna vielä viisi projektia etäyhteydessä kollegoihin eri maissa.

Marraskuun alussa alkaa kaksi venäläisten ja Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen ITAKin taiteilijoiden yhteistä verkkoresidenssiä.

Maikki Palm Suomesta, Nika Parkhomovskaja Moskovasta ja Dina Veryutina Pietarista jakavat kokemuksiaan ja työstävät projektia, jossa toimitaan nuorten aikuisten ja teinien kanssa. Ryhmän työskentelyn lopputulos nähdään joulukuun puolivälissä. Lindon Shimizu, Joensuussa työskentelevä japanilais-brasilialainen koreografi, ja Anna Schekleina, jekaterinburgilainen koreografi, tutkivat koreografiaa somaattisesta lähestymiskulmasta. Työskentelyn tuloksia tullaan näkemään ensi vuoden puolella Jeltsin-keskuksessa Venäjällä.

Pietarissa, Aleksandrinski-teatterin uudella näyttämöllä toteutetaan 21.–22.11. zoomin välityksellä tanssielokuvatyöpaja, jonka vetää tanssitaiteilija ja elokuvantekijä Kati Kallio. Työpajan yhteydessä järjestetään myös suomalaisten tanssielokuvien näytös.

Sjezd – tuottajien foorumissa 25. marraskuuta Pragma Helsinki pitää tanssin tuottamisen workshopin ja esittelee toimintaansa. Verkkotapahtumassa on myös sessio, jossa Pragma Helsingin asiantuntijat keskustelevat ja antavat palautetta venäläisten tuottajien ja taiteilijoiden projekteista.

flyygeli ja kaksi ihmistä heilumassa

Maria Nurmela&Kari Ikonen:Toccata – for two pianists©Merja Isokoski

Eteläsiperialaisen Novokuznetsk-festivaalin yhteydessä 14.–16.12. tanssitaiteilija Maria Nurmela ja pianisti Kari Ikonen vetävät paikallisille taiteilijoille verkkotyöpajan, jossa tutkitaan liikkeen ja musiikin yhteyttä, kehon musikaalisuutta ja kinesteettistä empatiaa. Lisäksi Nurmelan ja Ikosen teos Toccata live-striimataan venäläiselle yleisölle.