Tanssintutkimuksen opetus loppuu Tampereella

UUTISET JA TIEDOTTEET
1.6.2015

Tampereen yliopisto lopettaa tänä keväänä tanssintutkimuksen maisteriohjelmansa. Suomalaisissa yliopistoissa ei tällöin enää voi opiskella tanssintutkimusta pääaineena. Tanssin tutkimukseen voi jatkossa perehtyä osana muita oppiaineita ja tohtoriopinnoissa.

Tampereen yliopiston, etnomusikologian oppiaineen tarjoama tanssintutkimuksen maisteriohjelma päättyy tänä keväänä. Ohjelmasta vastannut tutkijatohtori Petri Hoppu kertoo, että lopettaminen oli osittain rahakysymys: koulutuksen jatkaminen vaatisi osapäiväisen opettajan palkkaamisen, johon ei ole tällä hetkellä edellytyksiä.

Tampereen yliopiston etnomusikologian oppiaineessa on voinut opiskella vuodesta 2007 alkaen tanssintutkimusta kaksivuotisessa maisteriohjelmassa. Opinnot ovat olleet osa pohjoismaista yhteistyötä ”Nordic MA in dance studies”, yhdessä Trondheimin, Tukholman ja Kööpenhaminan yliopiston kanssa.

Tanssin tutkimukseen voi jatkossa perehtyä Suomessa vain pääkaupunkiseudulla, Taideyliopistossa ja Helsingin yliopistossa. Helsingin yliopiston Teatteritieteen oppiaine tarjoaa myös tanssintutkimuksen opintoja ja Taideyliopistossa tanssin tutkimukseen voi syventyä Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen tohtoriopinnoissa.