Tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila Vuoden Professori

UUTISET JA TIEDOTTEET
18.1.2016

Professoriliitto on valinnut Vuoden Professoriksi 2016 tanssipedagogiikan professori Eeva Anttilan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta. Anttila on Pohjoismaiden ainoa tanssipedagogiikan professori.

”Vuoden Professorin valinta kohdistuu nyt ensimmäistä kertaa teatteri- ja tanssialalle. Professori Eeva Anttilan työssä yhdistyy esimerkillisellä tavalla tutkimus ja taide. Hän nauttii laajaa arvostusta niin professorikunnan kuin koko tiede- ja taideyhteisön keskuudessa. Anttila on arvostettu pedagogi, yhteisöllisen ja luovan oppimisen puolestapuhuja. Hän on huolestunut koulutuksellisesta eriarvoistumisesta ja tähtää tutkimuksissaan ja muussa toiminnassaan sen vähentämiseen”, Professoriliiton puheenjohtaja Kaarle Hämeri toteaa palkinnon perusteluissa.

Anttila suoritti tohtorin tutkinnon Teatterikorkeakoulussa vuonna 2003. Väitöskirjan aiheena oli dialoginen tanssipedagogiikka.

Vuosina 2009–2013 Anttila johti Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Vantaan kaupungin rahoittamaa Koko koulu tanssii! -hanketta, joka oli sekä taidepedagoginen kehittämisprojekti että laaja tutkimuksellinen interventio.

Nyt tutkimustyö jatkuu Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Arts as Public Service: Strategic Steps towards Equality -hankkeessa, jossa Anttila toimii Arts@School -tutkimusryhmän vetäjänä. Tavoitteena on kehittää yhteisöllisiä ja toiminnallisia pedagogisia menetelmiä ja selvittää, miten taide voi tukea tasa-arvoisia mahdollisuuksia oppimiseen ja osallistumiseen kouluissa.

Anttila on toiminut professorina Teatterikorkeakoulussa vuodesta 2006 lähtien, vastuualueenaan erityisesti Teatterikorkeakoulun tanssiopettajan maisteriohjelma.