Tanssitaiteen valtionpalkinto tanssitaiteilija Liisa Pentille

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.11.2019

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet vuoden 2019 arkkitehtuurin, elokuvataiteen, esittävien taiteiden, kirjallisuuden, kuvataiteen, lastenkulttuurin, mediataiteen, monitaiteen, muotoilun, musiikin sekä valokuvataiteen valtionpalkinnot. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen jakoi palkinnot 29. marraskuuta Suomen kansallisoopperassa Helsingissä.

Liisa Pentin sooloteos Weight of My Heart (2011) nähdään 30.11. ja 1.12.2019 Manunula-talolla ©Esko Koivisto

Liisa Pentti (s. 1958) on vaikuttanut yli kolme vuosikymmentä tanssijana, koreografina, opettajana ja kuratoijana. Urallaan hän on esimerkillisesti yhdistänyt sofistikoituneen taiteellisuuden, pedagogisuuden, kansainvälisyyden sekä aktiivisen toiminnan alan kehittämiseksi. Pentin taiteelliselle asenteelle on ominaista älykäs traditiotietoisuus yhdistyneenä jatkuvaan sisällölliseen, ilmaisulliseen ja keholliseen uteliaisuuteen ja kysymyksenasetteluun. Hän työskentelee laaja-alaisesti tanssin, esitystaiteen ja nykyteatterin rajapinnoilla, omaten monipuoliset keholliset praktiikat ja esitykselliset ilmaisukielet. Oman ryhmänsä esitystoiminnan ohella hän tuottaa tanssin käsitteistöön ja artikulaatioon liittyviä tapahtumia, kuten kansainvälisen hankealustan After Contemporary ja seminaarisarjan ja antologian Postmoderni tanssi Suomessa?

Pentin opetustyö tanssin ja teatterin opiskelijoiden sekä ei-ammattilaisten, kuten autismin kirjon nuorten parissa on aidon dialogista ja kannustavaa. Kollegojaan hän tukee luottamaan omaan taiteilijuuteen koulutustaustasta ja sukupolvesta riippumatta.

Esittävien taiteiden valtionpalkinnoista päättää esittävien taiteiden toimikunta. Tanssitaiteen valtionpalkinto on suuruudeltaan 14 000 euroa.

Tutustu muihin valtionpalkinnon saaneisiin.