Tanssiteatteri Minimi muuttaa Kuopion kaupunginteatteriin

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.12.2018

Vuoden 2019 alusta kuopiolaisen Tanssiteatteri Minimin esitystoiminta ja toimisto muuttavat Kuopion kaupunginteatteriin. Minimin ja kaupunginteatterin yhteistyöstä hyötyy alueen esittävän taiteen toimijoiden, -opiskelijoiden ja yleisön lisäksi kaupungissa vierailevat esitykset ja ryhmät.

Minimin Ruokateatteri: Pidot yhdistää tanssin, teatterin, musiikin ja viiden ruokalajin illallisen ©Petra Tiihonen

Minimin esityksiä tullaan näkemään pääasiassa kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä, mutta myös muita teatterin tiloja voidaan käyttää produktiokohtaisesti. Yhteenmuuton myötä Minimin ja kaupunginteatterin yhteistyö tulee tiivistymään, vaikka molemmat säilyvät edelleen itsenäisinä toimijoinaan.

Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämöstä tulee monipuolisen esitystaiteen näyttämö, jolla nähdään jatkossa tanssia, teatteria, sirkusta sekä rohkeasti eri taiteenaloja yhdistäviä teoksia.

“Yhteistyöproduktioiden taiteellisista linjauksista sovitaan yhdessä, mutta muuten Minimi vastaa edelleen omasta ohjelmistostaan ja kaupunginteatteri omastaan. Teemme kuitenkin tiivistä yhteistyötä mm. markkinoinnin ja viestinnän puitteissa – Minimi näkyy tulevaisuudessa kaupunginteatterin kausiesitteissä, nettisivuilla ja muissa kanavissa”, kuvailee Liisa Ruuskanen, toinen Minimin taiteellisista johtajista.

“Muuton voi nähdä hyödyntävän myös laajemmin suomalaista tanssin kenttää. Meillä tulee olemaan paremmat puitteet vierailuesityksille ja yhteistuotannoille”, Ruuskanen sanoo.

Sotku-teatterista Savonia ammattikorkeakoulun musiikin ja tanssin näyttämö

Minimin muuton myötä mm. tanssinopettajia kouluttavan Savonia ammattikorkeakoulun näyttämöaika Sotku-teatterissa moninkertaistuu. Sotku kuitenkin säilyy vuokrattavana tilana ja jatkossa Minimi tulee käyttämään Sotkua harjoituksiinsa. Sotku-teatterin tiloja ja vuokrausta hallinnoi Itä-Suomen tanssin aluekeskus (ITAK).

“Savonian tanssin ja musiikin koulutus ovat meille luonnollinen kumppani. Yhteistyö on aikaisempina vuosina ollut toimivaa, joten hyvän pohjan päälle on mielekästä rakentaa laajempaa kumppanuutta”, kommentoi ITAK:n tuottaja-tiedottaja Asta Elijoki.

“Yhteistyön kautta syntyy varmasti paljon synergiaetuja, kun lähekkäin toimiessa yhteiset intressit korostuvat. Jatkossa ITAK:n on mahdollista olla konkreettisemmassa roolissa valmistuvien opiskelijoiden elämässä ja avustaa opiskelijoita ammattilaiskentälle siirtymisessä”, Elijoki lisää.