Tanssiteatteri Minimin uudet johtajat valittu

UUTISET JA TIEDOTTEET
13.6.2019

Tanssiteatteri Minimin uudeksi johtajapariksi on valittu helsinkiläiset tanssitaiteen maisterit Mikko Makkonen ja Iiro Näkki. Työpari tulee vastaamaan Minimin taiteellisesta suunnittelusta ja tuotannon johtamisesta.

Mikko Makkonen ja Iiro Näkki © Jenni Räikkönen

Makkonen ja Näkki ovat nousevia nykytanssintekijöitä freelance-kentältä, joilla on vahvat juuret katutanssikulttuurissa, sirkustaiteissa sekä parkourissa.

”Painotimme haussa vahvaa näkemystä tanssitaiteesta sekä ymmärrystä yhteistyöverkostojen merkityksestä. Uusi johto tulee uudistamaan hienolla tavalla Minimin tarjontaa nuorelle katsojakunnalle esitysten ja yleisötyötoiminnan kautta. Koemme että tämän valinnan myötä erityisesti  itse tanssi taidemuotona vahvistaa nyt asemaansa Kuopiossa sekä Minimissä. Jätämme Minimin taitaviin ja rohkeisiin käsiin, ilolla odotamme tulevaisuutta”, kommentoivat Minimin nykyiset johtajat Liisa Ruuskanen ja Riikka Puumalainen.

Johtajahakuun tuli yhdeksän hakemusta, joista kaksi oli työparimuotoisia. Uudet johtajat aloittavat työssään kokopäiväisinä 1.4.2020.

”Olemme todella kiitollisia ja otettuja tästä valinnasta sekä luottamuksesta. Nuorina tanssitaiteilijoina meille on etuoikeus päästä mukaan vaikuttamaan esittävien taiteiden kentän kehitykseen ja tarjontaan. Pyrimme kaudellamme mahdollistamaan monimuotoisesti tanssitaiteen edellytyksiä sekä ammentamaan Minimin avoimesta ja ennakkoluulottomasta perinteestä. Haluamme myös osoittaa tukea eri taidelajien tekijöiden kohtaamiselle kohti jaettua monikeinoista fyysisyyden teatteria,” Makkonen ja Näkki kommentoivat.

Tanssiteatteri Minimi on vuonna 1991 perustettu kuopiolainen ammattitanssiteatteri, joka toimii nykyään Kuopion kaupunginteatterissa. Lisätietoa Tanssiteatteri Minimistä: www.minimi.fi