Tanssivaihtoa Suomen ja Venäjän välillä

UUTISET JA TIEDOTTEET
1.11.2016

Loppuvuonna on työpajavaihtoa Kostroman ja Outokummun välillä, Moskovassa esitellään suomalaista tanssikoulutusta ja Pietarissa järjestetään Skoro Finnish Dance -tapahtuma.

Venäjän Kostroman ja Pohjoiskarjalan ammattiopiston välisessä työpajavaihdossa kostromalaiset tanssitaiteilijat Ivan Estegneev ja Maria Kachalkova ovat tällä hetkellä Outokummussa pitämässä työpajoja.

Diversia-festivaalilla Kostromassa nähtiin suomalaista tanssia syyskuussa (Valtteri Raekallio) ja kaksi tanssinopettaja (Elina Ikonen ja Katariina Vähäkallio) Outokummussta pitivät viikon ajan työpajoja tanssiammattilaisille. Suomalaisten työpajoissa oli ennätysmäärä osallistujia; mukana oli tanssijoita myös muista kaupungeista, Vologdasta, Pietarista,  Kirovista ja Jaroslavlista.

Kansainvälinen Diversia-festivaali on yksi tunnetuimmista venäläisistä tanssifestivaaleista, jota on järjestetty vuodesta 2007 alkaen. Festivaalin takana oleva kostromalainen Dialogue Dance on juuri nimetty ehdolle Kultaisen naamion, Venäjän merkittävimmän teatterialan palkinnon saajaksi.

Aikaisemmin tänä vuonna suomalaisia koreografeja (Kimmo Alakunnas, Ismo-Pekka Heikinheimo ja Mikko Hyvönen) on vieraillut myös Jekaterinburgissa (lue lisää jutustamme Suomalaistaiteilijat muuntavat uralilaiset legendat nykytanssiksi.)

Marraskuussa Moskovassa esitellään suomalaista tanssialan koulutusta, kun ZIL-kulttuurikeskuksessa järjestetään suomalaisen nykykoreografian päivä 12.11. Tapahtumassa on mukana yhdeksän taideyliopiston maisteriohjelman opiskelijaa ja professori Kirsi Monni.

Skoro Finnish Dance – suomalaisen nykytanssin viikko järjestetään Pietarissa 9.12.–14.12.2016. Ohjemistoon on valittu tanssitaiteilijat Mikko Lampinen, Kaari Martin ja Ima Iduozee sekä Tanssiteatteri Tsuumi.

Skorohod on pietarilainen nykytaiteen keskus, tunnettu vaihtoehtoisesta esittävän taiteen ohjelmistostaan. Skorohod järjestää myös kansainvälisiä tanssi- ja teatteritapahtumia.


Aiheesta lisää sivuillamme

Tanssin Venäjä-ohjelma (hankesivu)

7.2.2016 Taiteilijat pitävät tanssin Venäjä-ohjelmaa merkittävänä