Tavoitteena tanssialan toimintaedellytysten kehittäminen Keniassa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.12.2015

Tero Saarinen Companyn kehitysyhteistyöprojekti Keniassa huipentui 12. joulukuuta Tero Saarisen koreografian TRAIL kantaesitykseen Nairobissa.

TRAIL-projekti on jatkoa Tero Saarinen Companyn vuonna 2013 toteuttamalle hankkeelle, jossa ryhmä järjesti Nairobissa työpajasarjoja paikallisille tanssijoille, esittävän taiteen tuotannon ammattilaisille sekä valo- ja ääniteknikoille. Samassa yhteydessä nähtiin Tero Saarisen maineikkaan HUNT-soolon kaksi näytöstä joiden esitystuotot lahjoitettiin paikallisille toimijoille.

Kenia-hankkeen pitkäkestoisena tavoitteena on parantaa tanssitaiteen tunnettuutta, edistää paikallisen esittävän taiteen kentän toimintaedellytyksiä sekä tukea maan yleistä integraatio- ja tasa-arvokehitystä.

TRAIL on tuotettu yhteistyössä paikallisen Ghetto Exposed -järjestön kanssa. Koetanssit lähes sadalle tanssijalle järjestettiin Nairobissa huhtikuussa 2015. Teokseen valittiin 12 nais- ja miestanssijaa maan johtavista tanssiryhmistä eri puolilta Keniaa, ja se esitettiin joulukuussa Kenian kansallisteatterissa.

Joulukuun esitysten lipputulot sekä TRAIL-teoksen esitysoikeudet jäävät slummeissa monipuolista taiteenopetusta tarjoavalle Ghetto Exposedille, joka on jo saanut rahoitusta teoksen kierrättämiseen muualla Keniassa. Neuvottelut teoksen Kenian kiertueesta ovat käynnissä ja neuvotteluja käydään teoksen esittämiseksi myös ulkomailla.

Saarisen lisäksi Nairobissa ovat vuoden aikana työskennelleet koreografin assistentit Sini Länsivuori ja Henrikki Heikkilä sekä teoksen valosuunnittelusta vastannut Tero Saarinen Companyn tekninen johtaja Ville Konttinen.

Projektia ovat tukeneet Suomen ulkoasiainministeriö sekä Suomen Nairobin suurlähetystö. Esitykset ovat osa Suomen ja Kenian diplomaattisuhteiden 50-vuotisjuhlallisuuksia.