Täydenkuun Tanssien 30-vuotisjuhlafestivaali veti lähes 4000 osallistujaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
2.8.2021

Pieni, 5000 asukkaan Pyhäjärvi antoi todellisen näytteen kulttuurialan tahdosta ja sitkeydestä heinäkuun lopulla. Esitykset vetivät katsojia, ja myös tanssikursseille oli tunkua.

Etydejä Erinomaisuudesta sai ensi-iltansa Täyden kuun festivaaleilla © Uupi Tirronen

Täydenkuun Tanssit -festivaalin eri tilaisuuksiin osallistui yhteensä noin 4000 vierasta. Maksullisten esitysten koronarajoitetun täyttöasteen keskiarvo oli 83 prosenttia.

Ohjelmistossa nähtiin 13 teosta, joista kotimaisia ensi-iltoja oli kolme sekä yksi ennakkonäytös. Esiintyjäkaarti oli Suomen tanssitaiteen huipulta. Festivaali huipentui lauantaina kolmituntiseen juhlagaalaan, jossa esiintyi 64 tanssijaa 15 eri teoksessa.

30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi taiteellinen johtaja Alpo Aaltokoski halusi nostaa esiin kuluneiden vuosikymmenten aikana festivaalin historiaan merkittävästi vaikuttaneita teoksia, koreografeja ja tanssijoita. Jälleennäkemiset ja -kohtaamiset taiteilijoiden ja yleisön kesken olivat lämpöisiä. Monipuolinen tanssitarjonta, toritapahtumat ja Festivaaliklubin livemusiikki- ja tanssi-illat saivat myös yleisöltä paljon kiitosta.

”Ensimmäisen kerran tapahtuman historiassa kaikki tanssikurssit toteutuivat. Osallistujia kursseilla oli yhteensä 183. Tanssikurssien ja festivaaliklubien suosio osoitti, että tanssitaiteen katsomisen lisäksi ihmisille on kertynyt tarve tanssia myös itse – ja yhdessä”, tapahtuman toiminnanjohtaja Taina Ala Ketola sanoo.

Festivaalin aikana paikallisia asukkaita puhututti teosten lisäksi festivaalitoimiston lipputangossa viikon ajan liehunut sateenkaarilippu. Festivaaliorganisaatio seurasi kiivaana käynyttä keskustelua lipun symboliikasta ja merkityksestä ja piti positiivisena asiana sitä, että taidetapahtuman myötävaikutuksella nousi näkyväksi tärkeitä arvokysymyksiä.

20.-24.7.2021 järjestetyn tapahtuman mahdollistivat Pyhäjärven kaupunki, Taike, SKR ja OKM.

Ensi vuoden festivaalin ohjelmiston pääpaino on kansainvälisessä ohjelmistossa.